Hirdetés

Nem is érted, miről beszél gamer gyermeked? Itt a segítség!



|

Videojátékos szakkifejezéseket gyűjtött össze a szülők számára a Good Gamer kezdeményezés.

Hirdetés

Kifejezetten fontos, hogy megfelelő kommunikáció alakuljon ki a videojátékozás és a digitális lét kapcsán is szülő és gyermeke között. Komoly buktatókat jelenthez azonban ezen a téren az, hogy egy halom rövidítéssel, angol kifejezéssel és szakzsargonnal kell tisztában lennie a szülőnek ahhoz, hogy tényleg meg is értse, miről van szó az egyes játékokban.

Hirdetés

A Good Gamer weboldalára nemrég felkerült egy videojátékos szótár (ennek első része itt, második pedig itt érhető el), ami kifejezetten a gamer gyermekek szüleit célozza meg, számukra próbál meg egy kis segítséget adni abban, hogy megértsék, egészen pontosan miről is beszél a gyerek, ha épp mesélni kezd kedvenc játékairól. 

A Good Gamer kezdeményezés Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából jött létre. A projekt születéséről és célkitűzéseiről itt olvashattok részletesebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.