Hirdetés

Nem jár töltő és fülhallgató a Samsung Galaxy S21 telefonokhoz, sőt, microSD-vel sem bővíthetők



|

Néhány hónapja még nagyon bátran cukkolta az Apple-t a Samsung, de most a nyomdokaiba lépett.

Hirdetés

Nem először fordul elő a történelemben, hogy más gyártók cinikusan reagálnak az Apple valamely bejelentésére, aztán nagy duzzogva belátják, hogy mégsem olyan nagy hülyeség, amit a cupertinóiak kitalálnak. Így volt ez például a jack csatlakozó elhagyásával is, amit ki előbb, ki később lépett meg, és így van ez most, a töltőkkel is.

A Samsung Galaxy S21-ek doboza nem a jobb elrendezés miatt lesz laposabb, hanem azért, mert nem tartalmaz majd sem töltőt, sem fülhallgatót. Persze USB-C-USB-C kábel továbbra is jár, de adapter nem - az viszont jó hír, hogy a külön megvásárolható 25W-os hálózati töltő ára csökkenni fog, 8000 Ft környékén szerezhetjük majd meg.

Hirdetés

Míg az USA-ban mindegyik modell 200 dollárral olcsóbban debütál, mint az S20-as széria darabjai, nálunk mások az árak: az S20+ 5G 394 990, az S20 Ultra pedig 484 990 volt; az S21 329 990-től indul, az S21+ 409 990-től, míg az S21 Ultra 479 990-től lesz kapható. Az S20-ból 5G-s változat hivatalosan nem érkezett Magyarországra, és mivel az S21-ek mindegyike 5G-s, azzal lenne korrekt összehasonlítani.

Sajnos azok, akik az alap tárhelyet microSD kártyával szeretnék bővíteni, szintén csalódni fognak: egyik S21-esben sincs bemenet, a maximális tárhely így 512 GB. A Samsung ezt azzal indokolta, hogy nem érzi szükségesnek a bővíthetőség biztosítását, és amúgy is minimális a különbség az egyes készülékek kisebb és nagyobb tárhelyű változatainak árában. A Galaxy S6-nál egyébként már elvették ezt, de aztán az S7-nél visszakerült; sok idő telt el azóta, lehet, hogy valójában most jött el a búcsú ideje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.