Hirdetés

Nem jön be a Windows 11? Ezzel a programmal XP-t varázsolhatsz belőle



|

Egy szoftver segítségével még feltámasztható a kétezres évek legendás dizájnja.

Hirdetés

Augusztusban volt 21 éve, hogy megjelent a Windows történetének talán legsikeresebb operációs rendszere, a Windows XP, amely még ma is számos gépen fut, annak ellenére, hogy a Microsoft már 2014-ben elvágta a hivatalos támogatását.

A Windows 10 és a Windows 11 sterilebb látványvilágához képest a Windows XP alapértelmezett élénk, kék felülete (Luna) ma már kifejezetten bohókásnak hat, és bizony itt-ott sokszor emlegetik a kommentelők, hogy hiányolják ezt a vidámabb dizájnt. A nosztalgiára vágyóknak jó hír, hogy van visszaút a boldog békeidőkbe.

Hirdetés

A Stardock Corporation WindowBlinds 11 nevű szoftverével ugyanis a Windows 10-et és a Windows 11-et is XP-vé faraghatjuk, anélkül, hogy kitennénk magunkat az eredeti változat használatával járó biztonsági és kompatibilitási problémák garmadájának. A jelenleg béta verzióban elérhető program sajnos nem olcsó, 20,27 eurót kér érte a fejlesztő, cserébe viszont nemcsak az XP-életérzés felidézésére használható, hanem kedvünkre alakíthatjuk vele a Windows 10/11 kezelőfelületét.

Ennek megfelelően egyedi skineket kreálhatunk a nekünk tetsző színekkel és betűtípusokkal, és több ezer, előre elkészített opcióból is választhatunk. A WindowsBlinds 11 újdonságai közé tartozik továbbá az automatikus sötét mód és a magas felbontású (high-DPI) skinek támogatása, valamint a régebbi skinek automatikus felskálázása is.

Aki vevő az egyediségre, annak érdemes még a béta alatt behúzni a szoftvert, a végleges változat ugyanis már 27 eurót fog kóstálni. A jó hír viszont, hogy van 30 napos ingyenes próbaverzió is, így ha csak egy kicsit szórakoznál el az XP-sítéssel, egy centet sem kel fizetned érte. S ha már a nosztalgiánál tartunk, ajánljuk figyelmedbe a Windos XP-kvízünket, amellyel az operációs rendszer 20. születésnapját ünnepeltük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.