Hirdetés

Nem kegyelmez a Microsoft, máris itt vannak a Windows 11 Start menüjébe belerondító reklámok



|

A jelek szerint redmondiaknak nagyon sürgős, hogy kisajtoljanak egy kis extra pénzt az operációs rendszerből.

Hirdetés

A Windows Insider program tagjai nagyjából két hete szúrták ki, hogy a Windows 11 tesztverziójában egy új hirdetési forma tűnt fel a Start menü "Ajánlott" szekciójában. Ez a minden egyes megnyitáskor szem elé kerülő felület jelenleg a frissen telepített és a legutóbb használt alkalmazásokat mutatja, az új kiadásban viszont már fizetett ajánlások is feltűnnek a listán.

Az ilyen tesztek és a nyilvános debütálás között általában hónapok is eltelhetnek, a redmondiak azonban most sokak meglepetésére rátapostak a gázra, és máris ledobták a reklámbombát.

Hirdetés

A nemrég megjelent KB5036980-as számú frissítés hivatalos leírásában ugyanis már szerepel, hogy a Start menü "válogatott alkalmazások egy kis gyűjteményét" is ajánlani fogja a felhasználóknak a Microsoft Store-ból, ami virágnyelven fizetett hirdetéseket jelent. Az update egyelőre csak opcionális, de ezzel gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a közeljövőben minden Windows 11-es gépre eljuttatja a Microsoft.

Ahogy az eredeti beszámolónkban is írtuk, a funkció szerencsére kilőhető, amire a Gépház > Személyre szabás > Start almenüben van lehetőség, ám ez sem vigasztalhatja azokat, akik eddig használták az Ajánlott-szekciót, mivel a kikapcsolás minden ajánlásra érvényes, beleértve az újonnan telepített és a nemrég használt szoftvereket is.

Érdekesség, hogy az amerikai PC World tapasztalatai alapján a reklámok még akkor sem jelennek meg, ha telepítjük a frissítést, ami arra utal, hogy a redmondiak még nem aktiválták őket, hiába tüntették fel a funkciót a KB5036980-as frissítés leírásában. Mi azonban nem reménykedünk benne, hogy túl sok idő van hátra a hirdetések felbukkanásáig, ha már a tesztet is ilyen gyorsan lezavarta a Microsoft.

A Windows egy korábbi fejlesztője szerint egyébként messze nem ez a legnagyobb gond a 11-es kiadás Start menüjével, amiről itt írtunk bővebben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.