Hirdetés

Nem kellenek az embereknek a Google Pixel okostelefonjai



|

Eddig is alig fogyott a Pixel mobilokból, most viszont visszafelé indult el a Google, amely a prémium piac nehézségeire hivatkozva védi a sikertelenség tényét.

Hirdetés

A Google a napokban árulta el, hogy a Pixel 3 csúcskészülékeiből arányaiban kevesebb talált gazdára, mint amennyi az előző szériából az előző év ugyanezen időszakában. Mindezt az Alphabet első negyedéves eredményeit mérlegelő konferenciabeszélgetésen árulta el Ruth Porat, amikor kérdésekre válaszolt a Google hardveres üzletágával kapcsolatban. 

Hirdetés

Azt nem hozta nyilvánosságra, hogy konkrétan mennyi Pixel 3 mobilt sikerült eladnia a Google-nek, de a gyenge eredményeket azzal magyarázta, hogy mostanában óriási nyomást tapasztalnak a prémium okostelefonok piacán. 

A Google Pixel okostelefonjaiból sosem fogyott túl sok, tehát bármilyen visszaesés igen rossz hír a Google számára. Pedig a Pixel 3 széria alapvetően jó értékeléseket kapott, és sokan még mindig a mobilfotózás legjobbjának tartják. A dizájn azonban nem sikerült valami jól, a kisebb modellnél túl vastag a káva, a nagyobbnál ronda a szenzorsáv. 

Mindez azért is különösen rossz hír, mert a Google nemrég leépítette a Pixelbook és Pixel Slate termékekkel foglalkozó csapatát is, a gyenge eladások miatt. Ennek ellenére a Google a negyedév során 5,5 milliárd hardveres árbevételt szerzett, ami persze eltörpül a 31 milliárdos reklámbevételek mellett. Valószínűleg azért az okoshangszórók és okoskijelzők jól fogynak, és talán segíthet a helyzeten a Pixel 3a és Pixel 3a XL, feltéve, hogy tényleg olcsóbbak lesznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.