Hirdetés

Nem lesz többé gyerekeknek szánt tartalom a YouTube-on?



|

Jogi problémák miatt a YouTube vezetősége jelenleg is azt fontolgatja, hogy minden gyerekeknek szánt tartalmat átköltöztetnek a YouTube Kidsre.

Hirdetés

Amerikai jogi problémák miatt az FTC jelenleg is vizsgálja a YouTube-ot. A The Wall Street Journal pedig arról értesült, hogy a platform vezetősége jelenleg is azt fontolgatja, hogy a további jogi problémák elkerülése érdekében minden gyerekeknek szánt tartalmat elköltöztetnének a YouTube-ról a YouTube Kidsre. 

Hirdetés

Szintén fontolgatják a gyerekeknek szánt tartalmaknál az automatikus lejátszás kikapcsolását, így ugyanis kisebb eséllyel futnak bele a fiatalok nem nekik való tartalmakba. 

A Google vezetősége már tájékoztatta a beosztottakat a lehetséges változásokról, de van némi ellenállás a cégen belül. Ha törlik a fő platformról a gyerekeknek szánt videókat, akkor az több millió dollárnyi kiesett reklámbevételhez vezethet. 

Az automatikus lejátszás tiltása bár a szülők számára előnyös, hiszen a gyerekek kevesebb időt töltenek majd a képernyő előtt (valószínűleg), de a tartalomgyártók csökkenő megtekintésszámokkal szembesülhetnek. 

Egyelőre nincs rá garancia, hogy minden a jelenleg várt módon történik, és azt sem tudni, hogy a hatóságok nyomozása milyen eredménnyel zárul. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.