Hirdetés

Nem minden Macre streamel 4K-ban a Netflix



|

Csak a 2018 óta kiadott, T2 biztonsági chippel rendelkező Macekre streamel 4K-ban tartalmakat a Netflix.

Hirdetés

Az Apple macOS Big Sur rendszer érkezésével a Mac gépeken is lehetőség lesz már 4K HDR-ben streamelni a Netflix tartalmait. Kiderült azonban egy támogatói dokumentumból, hogy ehhez nem elég a 4K-képes kijelző, hanem olyan modellre van szükség, amelyben ezen felül T2-es biztonsági chip is található. Ez viszont azt jelenti, hogy csak az újabb Macekre lehet majd 4K-s tartalmakat játszani a Netflixről. Ilyen T2 chip ugyanis csak 2018 óta van a Macekben. 

Konkrétan a 2018-as vagy újabb MacBook Pro, MacBook Air, Mac mini, a 2019-es Mac Pro és iMac Pro, valamint a 2020-as iMac esetében garantált a 4K-s streaming. A tippek szerint a T2 chipre azért van szükség, mert képes az HEVC videók feldolgozására. 

Hirdetés

Ha ez igaz, akkor ez esetben a Netflix HEVC-ben kódolja a streameket. A macOS Big Sur mellett persze nem árt észben tartani, hogy a 4K HDR tartalmak streameléséhez a 16 dolláros havi díjért elérhető Premium csomagra kell előfizetni a Netflixnél, és akkor is csak a Safarin keresztül jönnek így a videók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.