Hirdetés

Nem mindenhol népszerű az Xbox One X



|

Vannak országok, amin egyszerűen nem talál fogást a Microsoft konzolja és mindössze 1639 darabot tudott eladni 1 hét alatt! Még a Switchből is több ment el.

Hirdetés

A nyitóhéten mindössze 1639 darab Xbox One X konzolt adtak el Japánban, ott, ahol legendásan rosszul fogy az Xbox. Pedig a világ többi részén egészen jól teljesít a világ legerősebb konzolja, például az Egyesült Királyságban 80 ezer darab ment el, míg PS4 Pro-ból csupán 50 ezer, és hasonló a helyzet Európa többi országában, sőt, az USA-ban is.

 

Hirdetés

Nem kell a 4K?

A Famitsu felmérése szerint november 6 és 12 között mérve 2 ezernél kevesebb, 1639 Xbox One X fogyott, miközben Nintendo Switchből nem kevesebb mint 84 593 darab - ez még a PS4+PS4 Pro kb. 30 ezres számát is messze felülmúlja. Persze a helyzet nem ismeretlen, az Xbox One 2013 decemberében hasonlóan rosszul fogyott (23 562 darab a PS4 309 ezer darabjával szemben 4 nap alatt).

Jogosan merül fel a kérdés, hogy a japánoknak nem kell a 4K és az erős hardver? Nos, ez persze nem igaz, a PS4 Pro például kiválóan teljesít, egyszerűen csak az a helyzet, hogy a Nintendo és a Sony japán cégek, így tartalomban is jobban fókuszálnak a helyi igényekre, illetve ezeket részesítik előnyben a vásárlók, sőt, a PC is kiválóan teljesít ezen a piacon.

 

Nem kell félni

Az Xbox One X már nálunk is járt, sőt, többen a karácsonyi listájuk elejére is vették. A konzol valóban a legerősebb hardverre épül, még PC-ből is több mint nehézkes hasonló erejű PC-t építeni (erre később visszatérünk külön cikkben), ráadásul a kompatibilitás is példamutató. Ugyanakkor az exkluzív címek még hiányoznak, az a néhány saját cím nem elég még ahhoz, hogy a PS4 nagyon erős felhozatalát utolérje, emellett a megfelelő patechekre is szükség van régebbi játékoknál, ha tényleg látványos grafikai javulást és igazi 4K-t szeretnénk.

A Microsoft becslései szerint 2017 év végéig 1-1,5 millió Xbox One X-et tud majd eladni, ami nem olyan túlzóan nagy szám, a régebbi Xbox One-ok pedig várhatóan a Black Friday slágertermékei lesznek igazán vonzó áraiknak köszönhetően.

Te tervezel konzolvásárlást idén? Melyikre fáj a fogad?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.