Hirdetés

Nem mondott igazat a Google a Pixel 4 kijelzőjéről



|

Nem a tartalmak alapján változtatja a képfrissítési rátát a két új csúcsmobil, hanem csak 75 százalékos fényerő fölött kapcsolja át 90 Hz-re a panelt.

Hirdetés

A Google-től megszokhattuk már, hogy élen jár a szoftverek, mesterséges intelligencia, gépi tanulás és algoritmusok terén, ezért aztán logikus volt azt feltételezni, hogy igazat mondott a cég, amikor kijelentette: a Pixel 4 mobilok 90 Hz-es kijelzője az aktuális tartalmak alapján variálja a képfrissítési rátát, így kiváló élményt, de jó üzemidőt garantál. 

Hirdetés

A Pixel 4 készülékeket azóta sorra kritizálják a szakértők, és nem csak az ultraszéles kamera, valamint a kicsi akkumulátor miatt. Kiderült például, hogy a dinamikusnak mondott képfrissítési ráta nem is dinamikus, a tartalmakra pedig egyáltalán nem figyel. 

Ehelyett egyszerűen a kijelző fényerejéhez igazodik. Egy reddites felhasználó ADB logok monitorozásával vette észre, majd az XDA főszerkesztője alaposabb vizsgálatok után megerősítette mindezt. 

A lényeg az, hogy a Pixel 4 mobilok kijelzője mindig 60 Hz-es képfrissítéssel dolgozik, de amint a fényerő eléri vagy átlépi a 75 százalékot, 90 Hz-re kapcsol a panel. 

Azt senki sem tudja, hogy miért választotta ezt a módszert a Google, ami azért is furcsa, mert a OnePlus és az ASUS megoldása nem függ a fényerőtől. A szakértők szerint ez nem hiba a Google részéről, hanem funkció, vagyis szándékos. Szerencsére a fejlesztői beállításokban kényszeríthető a 90 Hz-es mód használata, ha valaki ragaszkodna ehhez, persze jóval kisebb üzemidő mellett. 

A Google a botrány kirobbanása után úgy nyilatkozott, hogy a következő hetekben olyan szoftverfrissítést tesznek közzé, amely szélesebb fényerő-tartományban garantálja a 90 Hz-es képfrissítést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.