Hirdetés

Nem nehéz kitalálni, melyik 2022 eddig legtöbbször letöltött alkalmazása



|

Egy közösségi platform, amit még az Instagram sem tud legyőzni? Tippelj!

Hirdetés

Nyilván elég képlékeny, hogy az egyes időszakokban éppen milyen alkalmazások a legnépszerűbbek a Google Playen és az App Store-on, de az általában borítékolható, hogy az ingyenes darabok örülhetnek a dobogós helyeknek.

A piackutatással foglalkozó Sensor Tower jól ki is elemezte, hogy 2022 első negyedévében melyik appot töltötték le a legtöbben világszerte, és ugyan a Meta indulói jól szerepeltek, sajnos egyik sem tudta megszerezni az arany érmet.

Az év első negyedében ugyanis több mint 175 millió letöltést produkált a TikTok, amivel maga mögé utasította az összes riválist, köztük a 150 milliónál is jobb eredményt elért Instagramot, és a nagyjából 150 milliós Facebookot.

Hirdetés

A negyedik helyre egyébként a szintén Zuckerbergék tulajdonában lévő WhatsApp férkőzött be nagyjából 125 milliós letöltési számmal.

A Sensor Tower elemzése szerint a TikTok már 2021-ben átlépte a 3,5 milliárdos letöltési számot világszerte, ezzel pedig az ötödik olyan app lett, amelynek sikerült elérnie ezt a mérföldkövet. Nem mellesleg 2018 óta egyetlen alkalmazást sem töltöttek le annyian, mint a ByteDance videómegosztós jóságát, amit a jelek szerint hiába kerülnek sokan, így is óriási népszerűségnek örvend. Ettől még persze a tartalommal és adatvédelemmel kapcsolatos aggályok nem mellékesek, elég csak a TikTok moderátorok legutóbbi ügyére gondolni.

Érdekesség egyébként, hogy amíg 2022 első negyedévében a TikTok volt a legtöbbször letöltött alkalmazás az App Store-on, addig a Google Playen az Instagram győzedelmeskedett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.