Hirdetés

Nem semmi, hogy mi tud ez az interaktív projektor



|

A Carnegie Mellon Egyetem egyik csapata összerakott egy AR-projektort.

Hirdetés

Az interaktív (vagy kiterjesztett valóságra építő) projektorok még új dolognak számítanak. Úgy működnek, hogy gyakorlatilag bármilyen lapos felületen egy érintőképernyőt kapunk. A kivetített képbe ugyanis pont úgy nyúlhatunk bele, mint egy érintőkijelzőn. 

Hirdetés

Az első komoly versenyző a Sony Xperia Touch, amely azonban erősen korlátozott és elképesztően drága. 

Némi reménysugár lehet most a Carnegie Mellon Egyetem egyik csapatának a munkája, amely egyelőre prototípus, de új színt vihet az AR-projektorok világába. 

Amint a videó is mutatja, az eszköz egy interaktív képet vetít az asztalra, tehát nem szükséges egy akadálymentesített sík felület a használatához. Valójában épp a valódi tárgyakkal lehet kiaknázni ennek a tudását. 

A mélységérzékelős technológia lehetővé teszi, hogy a valódi tárgyakkal is végezzünk műveleteket: például a laptophoz virtuális számológépet csatlakoztathatunk, ami a laptoppal együtt mozog. Ha pedig a kávésbögrét a virtuális naptárra tesszük, akkor a projektor új szabad helyet keres a naptárnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.