Hirdetés

Nem találod ki, hogy a vakteszt szerint melyik a világ legjobb mobilos kamerája



|

Az olcsó készülék olyan vetélytársakat utasított maga mögé, mint az iPhone 13 Pro és a OnePlus 9 Pro.

Hirdetés

A 15,4 millió feliratkozóval bíró Marques Brownlee (MKBHD) valóságos szupersztár a tech youtuberek között, s ha már ekkora elérése van, évről évre megszavaztatja a közönségét az Instagramon, hogy melyik a világ legjobb mobilos kamerája.

A kiesés-alapú teszt résztvevői mintaképek közül válogathatnak, ám MKBHD nem árulja el nekik, hogy melyik kép milyen telefonnal készült. Az egyes mobilokat szimpla betűk jelölik, így az emberek az előítéleteiket hátrahagyva dönthetik el, hogy melyik felvételt tartják a legszebbnek.

Hirdetés

Az idei év pedig rendkívül érdekes eredményt hozott, a 16 telefont összeeresztő megmérettetés győztese ugyanis a Pixel 5A, a Google augusztusban megjelent jóárasított mobilja lett. A 399 dolláros készülék az első körben rögtön a saját nagytesóját, a 899 dolláros Pixel 6 Prót iskolázta le, majd a 999 dolláros iPhone 13 Prót és a Realme GT-t is kiejtette.  

A döntőben a másik ágon (Xiaomi 11 Ultra, Sony Xperia Pro i, Asus ROG 5) érkező  OnePlus 9 Próval mérkőzött meg, ám még a 48 megapixeles, 4 kamerás fenevad sem tudta legyűrni a közönség kegyeiért folyó küzdelemben.

A meglepő eredmény remekül példázza, hogy a Google mesterséges intelligenciára épülő algoritmusa milyen jól eltalálja a közízlést a felvételek hangolásánál. A tesztről ugyanakkor tudni kell, hogy Instagram-sztorikon keresztül zajlott, ami eleve sokat ront a képek minőségén, plusz zoomolásra sem kínál lehetőséget.

Ezek a hátrányok persze egyaránt sújtották az összes riválist, így mindenképp megsüvegelendő, hogy a Pixel 5A-nak sikerült elhoznia a trófeát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.