Hirdetés

Nem találod ki, hogy mi lett a Cyanogenből



|

A vállalat nem tűnt el, sofőr nélküli járművekhez fejleszt szoftvert, Cyngn név alatt.

Hirdetés

Nem ritkán a nagyra törő új cégek nagy figyelmet kapnak, aztán teljesen eltűnnek. A Cyanogen Inc. azonban megpróbál életben maradni. 

Hirdetés

A céget eredetileg a nyílt forráskódú, közösségi alapú CyanogenMod miatt alapította egy csoport fejlesztő. A csapat az Androidból próbált egy kereskedelmi verziót létrehozni, és a telefongyártóknak licencelni. 

A terv nem működött jól, és tavaly végül a mobilos operációs rendszerek fejlesztését is feladta a vállalat. A CyanogenMod nevet váltott, és azóta LineageOS néven fut. 

A Cyanogen Inc. azonban nem tűnt el teljesen, sőt, a jelentések szerint immáron Cyngn néven dolgozik sofőr nélküli járművek szoftverein. 

A vállalat engedélyt szerzett, hogy Kalifornia államban sofőr nélküli járműveket teszteljen, és jelenleg is szakembereket toboroz. Az elmúlt egy évben már sok új alkalmazottal bővült a vállalat, az emberek többségét az autóiparból csábították át. 

Állítólag a Cyngn nem olyan sofőr nélküli járműveken dolgozik azonban, mint elsőre gondolnánk. Nem az embereket szállító robotautókon dolgoznak ugyanis, hanem az építőiparban használt gépek, markolók felokosításán, gépi látással és mélytanulással próbálják azokat sokoldalúbbá tenni. 

A Cyngn a Cyanogen korábbi szellemi tulajdonából semmit sem használ, vagyis teljesen új irányt vett a csapat. A tagok nagyja egyébként kicserélődött, és a jelek szerint a szoftver is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.