Hirdetés

Nem tesz jót a fiataloknak az Instagram és a Snapchat



|

A kutatók szerint ezek ártanak a legjobban a gyerekek mentális egészsége szempontjából.

Hirdetés

A Royal Society for Public Health és a Young Health Movement tanulmánya alapján az Instagram és a Snapchat azok a közösségi platformok, amelyek a legrosszabb hatással vannak a gyerekek és fiatalok mentális egészségére. 

Hirdetés

A jelentés a pozitív és a negatív hatásait egyaránt vizsgálta a közösségi médiának, és összesen 1500 olyan brit fiatalt tanulmányozott, akik 14 és 24 év közöttiek. 

Az öt nagy platformot tekintve a YouTube volt a leginkább pozitív hatással a fiatalokra, míg az Instagram és a Snapchat a mentális egészségre és a jólétre is negatívan hatott. 

A sorrend így nézett ki: YouTube (legpozitívabb), Twitter, Facebook, Snapchat, Instagram (legnegatívabb). 

A közösségi platformok kiválthatnak idegességet, szorongást, depressziót és egyedüllét érzését is. A fiatalok elkezdhetnek aggódni a testük és alakjuk miatt, félni attól, hogy valamiről lemaradnak (vagy valamiből kimaradnak), illetve az erőszakosság is sokszor probléma. 

Shirley Cramer, az RSPH ügyvezetője szerint a közösségi média nagyobb függőséget okoz ma, mint a cigaretta vagy az alkohol. Az Instagram és a Snapchat szerinte az egyenlőtlenség érzését és az idegességet erősíti a fiatal emberekben. 

Hozzátette, hogy egyre több bizonyíték mutatja, hogy a közösségi oldalak és platformok komolyabb használatának káros hatásai vannak. Mivel a társadalomban egyre fontosabb kérdés a mentális egészség, ezért fontos, hogy a közösségi médiával kapcsolatban is megtalálják az egyensúlyt és a megoldásokat, határokat. 

A szervezetek azt szeretnék, ha a brit kormány a közösségi platformok fejlesztői felmérnék a fiatalokra gyakorolt esetleges negatív hatásokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.