Hirdetés

Nem tetszik az amerikai hatóságnak, hogy vezetés közben is játszhatunk a Teslákban



|

A közlekedésbiztonsági hivatal attól tart, hogy a sofőrök figyelmét is elvonja az utasoknak szánt megoldás.

Hirdetés

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) árgus szemekkel figyeli a Tesla tevékenységét: januárban 158 ezer jármű visszahívását kérte a gyártól az érintőképernyőt hajtó memóriachipek meghibásodása miatt, augusztusban pedig az önvezető Autopilot rendszer használata közben bekövetkezett 11 baleset kapcsán indított hivatalos vizsgálatot.

Most pedig újabb eljárás elé néz Elon Musk cége, ezúttal a Passenger Playnek hívott funkció miatt, ami elvileg az utasok szórakoztatására szolgál, de a gyanú szerint könnyen elvonhatja a sofőr figyelmét is.

Hirdetés

A vizsgálat hivatalos megindításáról elsőként az Associated Press (AP) számolt be, az eljárás összesen 580 ezer, 2017 és 2022 között gyártott Teslát érint. Az NHTSA közleményben tudatta a hírügynökséggel, hogy egy lakossági bejelentést követően kezdtek nyomozásba.

A hatóság amiatt aggódik, hogy habár a Passenger Playt az utasoknak szánják, a sofőröknek csak egy figyelmeztető ablakon kell "átküzdeniük" magukat, hogy vezetés közben is használhassák. A funkció nyáron kapott egy komolyabb frissítést, három új játékkal (Solitaire, Sky Force Reloaded, Battle of Polytopia: Moonrise).

"Eddig az ügynökséghez egy tulajdonosi panasz érkezett a játékos funkció leírásával, és megerősítette, hogy ez a képesség 2020 decembere óta elérhető a Tesla Passenger Play-jel felszerelt járműveiben. Ezt megelőzően a játék engedélyezése csak álló járművekben volt lehetséges."

- írja a közlekedésbiztonsági hivatal közleménye. Cikkünk írásáig a Tesla nem kommentálta a vizsgálatot, de ha az NHTSA arra jut, hogy a Passenger Play valóban veszélyes, az akár egy újabb visszahíváshoz is vezethet, bár inkább az valószínűsíthető, hogy a gyártó egy távoli frissítéssel is letilthatja, vagy módosíthatja a funkciót a hatóság szájíze szerint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.