Hirdetés

Nem túl elegáns trükkel akar a Google rávenni minket a YouTube Premium előfizetésre



|

A pszichológiában jól ismert húzással zsebelne be pár új YouTube Premium előfizetőt a Google, ez pedig többeknek is szemet szúrt.

Hirdetés

Remek megoldást kínál a YouTube arra, ha nem akarod többet a videók előtt, alatt vagy épp után elinduló reklámokat bámulni: mindössze YouTube Premium előfizetővé kell válnod, és egy havonta fizetendő csekély összegért cserébe többé nem fognak zavarni a hirdetések. Mi ezzel a baj? Nos, a The Next Web rávilágított arra, hogy nem a legtisztességesebb módon akarnak minket rávenni az előfizetésre. 

Hirdetés

Jogilag nincs itt semmiféle trükközés, minden szabályszerű, morálisan viszont azért már megkérdőjelezhető az a megoldás, amit a Google a YouTube Premium ajándékhónap felkínálásakor alkalmaz. Alapvetően semmi különös nem látszik abban a reklámban, ami felajánl a számodra egy teljes hónap ingyenes YouTube Premium előfizetést, gyakorlatilag egy próbahónapot. Egy halom szolgáltató jár el így, reménykedve abban, hogy a próbaidőszak lepörgése után a felhasználó nem fogja otthagyni őt, és később aktív előfizetővé válik. Most jön azonban a fahéjas fondorlat.

A szóban forgó reklámnál két választási lehetőség áll előtted a felkínált ajándékhónap kapcsán: elfogadhatod az ingyenes hónapot, vagy pedig a "Skip trial", vagyis "Próbaidőszak kihagyása" gombra bökhetsz. És itt jön elő a turpisság: hasonló hirdetéseknél ugyanis az a bevett szokás, hogy a "Skip ad", vagyis "Hirdetés átugrása" gombot használják negatív válaszlehetőségként. 

A pszichológiában jól ismert tény, hogy az emberek számára sokkal fontosabb elkerülni egy potenciális veszteséget, mint megszerezni egy lehetséges nyereséget. Itt jön be a képbe a Google trükkje, jóval nehezebben fogod ugyanis ennek a megfogalmazás a tükrében csak úgy elengedni a próbahónapodat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.