Hirdetés

Nem viccelt, heteken belül lesújt a jelszómegosztókra a Disney+



|

A Netflix példáját követi a bajba került streamingszolgáltató.

Hirdetés

A pandémiát követő lassulás bebizonyította, hogy a streamingszolgáltatók dinamikus növekedésének is vannak határai, ami megszorításokra kényszerítette az üzemeltetőket. A sort a Netflix kezdte, akik tömeges leépítéssel, műsorok elkaszálásával, valamint a reklámokkal "támogatott" csomag bevezetésével és a jelszómegosztás betiltásával stabilizálták a megingott helyzetüket.

A legnagyobb rivális Disney+ korábban ugyancsak bevezette a reklámokkal felhígított alapcsomagot, a The Walt Disney Company élén álló Bob Iger pedig a múlt hónapban jelentette be, hogy az intézkedést hamarosan Európára is kiterjesztik, és hogy maguk is célba veszik a profilmegosztókat.

Hirdetés

A jelek szerint nem kellett sokat várni a hadjárat elindítására, a The Verge beszámolója alapján ugyanis a kanadai felhasználókat nemrég e-mailben figyelmeztette a szolgáltató, hogy november 1-től nem lesz lehetőségük több háztartásból használni ugyanazt az előfizetést. Ezzel párhuzamosan pedig frissültek a Disney+ helyi felhasználói feltételei is, amelyekből kiderül, hogy a vállalat az "elsődleges személyes lakhelyünkkel összefüggésbe hozható eszközök gyűjteményét" érti a háztartás kifejezése alatt.

Forrás: The Verge
Forrás: The Verge

Arról egyelőre nincs információ, hogy a Disney mikor terjesztheti ki a korlátozást más piacokra is, de ami késik, biztosan nem múlik majd, ahogyan néhány hónapos csúszással a Netflix megosztásellenes törekvései is elérték a magyar fogyasztókat. Hasonló a helyzet a reklámokkal támogatott Disney+ alapcsomaggal is, ami november 1-én érkezik meg néhány európai országba, azt követően pedig lényegében bármikor felbukkanhat a hazai kínálatban is.

Az árat illetően ez valószínűleg olcsóbb lesz a jelenlegi, havi 2490 forintos konstrukciónál, aki viszont reklámok nélkül élvezné tovább a Marvel, a Star Wars franchise és más Disney-brandek tartalmait, annak a jövőben biztosan többet kell majd fizetnie a jelenleginél.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.