Hirdetés

Nem zene jön ebből a fülesből, hanem valami egészen más



|

Nem is fülhallgató, hanem fülmosógép!

Hirdetés

A fül-orr-gégészek általában egy emberként kapnak a szívükhöz, amikor a fültisztító pálcikák kerülnek szóba, mivel sokan inkább rosszat tesznek maguknak, amikor ezeket használják. A pálcák helytelen használatával ugyanis egyrészt csak összetömörítik a fülzsírt a hallójáratokban, ráadásul akár még némi extra koszt is bejuttathatnak oda, ahol annak semmi keresnivalója. Ennek pedig csúnya fertőzés, gyulladás, vagy akár halláskárosodás is lehet az eredménye.

A Gizmodo számolt most be egy elsőre meghökkentőnek tűnő újdonságról. Az OtoSet Ear Cleaning System első ránézésre jókora fülhallgatónak tűnik, azonban a készülék nem alkalmas zene hallgatására, cserébe viszont kíméletesen tudja megtisztítani a hallójáratokat a szennyeződésektől és fülzsírtól.

Hirdetés

A fültisztításnak ugyanis sokkal hatékonyabb módja a folyadék-alapú megközelítés, nem véletlen, hogy a patikákban kapható erre alkalmas spray is. A fülészeten viszont inkább fecskendőkből adagolt vízzel végzik a műveletet, amihez hasonlóan működik a SafKan Health nevű cég fejlesztése, az OtoSet is.

A fura szerkezetben egy apró pumpa keringet egy speciális oldatot, amely cserélhető illesztékeken keresztül jut be a viselő fülébe. Az oldat feloldja a fülzsírt, amelyet a kis pumpa által keltett szívó hatás távolít el a fülből. Innen a "fülhallgató" külső oldalán található tartályba kerül, amely teljesen zárt és újrahasznosítható, így nem kell foglalkozni a tisztításával sem.

Ettől függetlenül valószínűleg nem lesz belőle tömegtermék, ugyanis elképesztően drága: az OtoSet Ear Cleaning System 3059 dollárba, azaz szűk 1,1 millió forintba kerül. Kevesebbet kell fizetni, ha valaki egy éves "előfizetést" is vásárol mellé, ilyenkor ugyanis már 2753 dollárért, azaz szűk 939 ezer forintért vihető, amihez jár egy évre elegendő készlet a cserélhető alkatrészből. A gyártó szerint ez körülbelül 240 fül megtisztítására alkalmas, így valószínűbb, hogy inkább a fülészeten találkozhatnak majd vele az érintettek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.