Hirdetés

Nemzetközi háborút hirdet a zsarolóvírusok ellen az Egyesült Államok



|

Joe Biden határokon átnyúló összefogást sürget a biztonságosabb jövő érdekében.

Hirdetés

A cyberpunk témájú alkotások alapmotívuma egy olyan világ, ahol életünk minden mozzanata kapcsolatban áll az online térrel, ezért minden és mindenki ki van téve a szabadon garázdálkodó hackerek támadásainak. Akármilyen furcsa is, ez a világ már lényegében eljött, amit személetesen bizonyít, hogy sosem történt még annyi zsarolóvírusos támadás, mint az idei évben.

Mivel a ransomware-offenzívák egyik leggyakoribb célpontja az Egyesült Államok, a januárban hivatalba lépett Joe Biden szeretne hatékonyabban fellépni a jelenség ellen, melynek érdekében most nemzetközi összefogásra szólított fel.

Hirdetés

Az elnök által nemrég megosztott közlemény bejelentette, hogy az USA széleskörű találkozót kezdeményez a probléma orvoslására:

"Ebben a hónapban az Egyesült Államok 30 országot hoz össze, hogy felgyorsítsa az együttműködésünket a kiberbűnözés elleni harcban, a bűnüldözési összefogás javításában, a kriptovaluták tiltott felhasználásának megakadályozásában, és ezeknek a kérdéseknek a diplomáciai úton történő rendezésében."

A találkozón a NATO-tagállamok és a G7-es országok (Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság, USA, Kanada) vesznek részt, ami azért fontos, mert a zsarolóvírusos támadások elkövetői a nemzetközi térben mozognak, ahol egyelőre nincs általánosan elfogadott keretrendszer az ilyen bűncselekmények kezelésére.

Az elnök ezért a határokon átnyúló fórum megteremtésével szeretné elérni, hogy világos regulák szabályozzák a területet, melyek "egyértelművé teszik, hogy felelősségre vonjuk azokat, akik a biztonságunkat fenyegetik".  Az USA kormánya ezenkívül a privát cégek segítségére is számít az olyan biztonsági megoldások elterjesztésében, mint a többfaktoros azonosítás, vagy a kétoldali titkosítás.

A közlemény egyúttal kiemelte, hogy a Biden-adminisztráció eddig milyen lépéseket tett a kiberbűnözés elleni harc jegyében. A demokrata elnök kormánya többek közt 100 napos akciótervet dolgozott ki a villamos hálózat kiberbiztonságának növelésére, a jövőben pedig a kritikus infrastruktúra további szektoraihoz is elkészítenék a vonatkozó intézkedéscsomagokat. Ez azt követően vált különösen sürgetővé, hogy tavasszal komoly támadás érte az ország egyik legfontosabb kőolajvezetékét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.