Hirdetés

Népszerű Spotify-funkció kerülhet át YouTube Music-ra is



|

A jelek szerint közösen szerkeszthető lejátszási listákkal bővül a YouTube előfizetéses zeneszolgáltatása.

Hirdetés

Ahogy a YouTube rájött arra, hogy az ingyenes, reklámokkal tarkított videós felülete nem hoz elegendő bevételt, próbálkozott többféle fizetős extrával, és most úgy tűnik, egyre jobban beleeszi magát a Spotify, az Apple Music és mások által már szétosztott zenei streaming világába is. És persze, ahogy ilyenkor szokásos, lassan megjelennek a másoktól átemelt funkciók is.

Hirdetés

A mobilappban bukkant most fel egy olyan lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy az általunk összeállított lejátszási listákat privát és publikus beállítások között állítgathassuk, és ellássuk különféle megjegyzésekkel. Ezzel tehát lehetségessé válik, hogy a publikusra kattintott listákba mások is beleszerkeszthessenek, és hozzáadjanak vagy elvegyenek zeneszámokat, illetve változtassanak a sorrenden és a leíráson. Ilyesmi a Spotify felületén már jó ideje elérhető, szóval valahol várható is volt, hogy itt is felbukkanjon.

A véglegesen működő verzióban látszik majd minden dal alatt, ki adta hozzá a listához, szóval óvatosan tessék majd garázdálkodni mások playlistjeiben, mert könnyen látható marad a számukra, ki trollkodja bele a Slayer Raining Bloodját a Justin Bieber kollekcióba.

Jelenleg viszont nem mindenkinél érhető el ez a funkció, ugyanis szerveroldali tesztről van szó, tehát egyeseknél időnként bekapcsolják, vagy épp ki, ahogy a Google és a YouTube fejlesztői épp gondolják. Az eddigi próbálgatók szerint ráadásul akkor sem működik feltétlenül, ha nálad már megjelenik az appban, szóval ne idegeskedj, ha esetleg látod, de nem tudod használni, a hiba nem a te készülékedben (és appodban) van.

A végleges indulás dátumáról még nem tudni, de ha már időszakos publikus tesztnél tart a fejlesztés, akkor esélyesen nemsokára mindenki használhatja. Egyesek szerint pedig tovább bővülhet majd a lehetőségek listája, amin nem csodálkoznánk, a Google amúgy is erős más szolgáltatásaiban a különféle kollaboratív funkciókkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.