Hirdetés

Végre kikapcsolhatod a Netflix automatikus lejátszását



|

Ha elindítod az appot, alapesetben azonnal lejátssza az aktuálisan kiemelt film vagy sorozat előzetesét, ami valóban idegesítő tud lenni. Végre megkönyörült rajtunk a szolgáltató, mutatjuk, hogy tilthatod le ezt a funkciót.

Hirdetés

Természetesen érthető, hogy miért vannak automatikusan lejátszódó előzetesek a Netflix felületén: a a streamplatform így próbálja felhívni a figyelmet legújabb saját tartalmaira, frissen a kínálatba került filmekre és sorozatokra. De azért azt a legtöbben mégsem szeretik, ha minden egyes indításkor hirtelen bedörren a trailer-zene és a fülünkbe ordít a jellegzetes dörmögő hang elmondva, hogy egy kegyetlen világban új hős születik, bla-bla-bla... 

Hirdetés

A letiltásra február 6-tól van végre lehetőségünk. Egyszerű műveletről van szó, de egyelőre csak böngészőn keresztül kivitelezhető, az appon belül még nem elérhető. Ehhez első körben be kell jelentkeznünk a Netflixbe, majd a profilok kezelésénél kiválasztanunk a megfelelőt. Itt már minden eszközön kikapcsolható az előzetesek automatikus lejátszása. 

A Netflix szerint ezután egy kis türelemre lesz szükségünk, ugyanis az automatikus lejátszás nem áll le azonnal. Segíthet viszont, ha kilépünk és majd újra vissza, vagy a szolgáltatáson belül profilt váltunk. Az említett megoldások valamelyest meggyorsíthatják a beállítás élesítését. Ez egyébként azt is meggátolja, hogy sorozatnézéskor egy epizód végénél automatikusan elinduljon a következő rész, ehhez innentől a tovább gombra kell majd kattintani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.