Hirdetés

A Netflix újabb kalózkodás elleni szövetséghez csatlakozik



|

Ahogy a Netflix egyre több saját gyártású tartalmat készít, egyre jobban érinti a kalózkodás is, szóval ahol tud, tesz ellene.

Hirdetés

Amikor a Netflix egy netes felülettel rendelkező videotékából streamingszolgáltatóvá vált, közvetlenül még nem érintette a kalózkodás, viszont az elmúlt években egyre több saját gyártású filmet és sorozatot adott ki a vállalat, mára pedig az egyik legnagyobb tartalomgyártóvá vált. Épp ezért most már egyértelműen megérzi a kalózkodás negatív hatását is, hiszen akik eddig csak azért fizettek elő a szolgáltatásra, hogy a saját műsorokat megnézzék, inkább leszedik őket valamelyik torrentoldalról ingyen.

Hirdetés

Ráadásul manapság már sem a minőség, sem az idő nem tényező a kalózmásolatoknál. Mivel közvetlen, digitális formátumban érkeznek a Netflix műsorai, gyakorlatilag minőségromlás nélkül lehet őket másolni és terjeszteni feliratokkal, hangsávokkal együtt, másrészt pedig, mivel itt már nincsenek hosszú hónapok a mozis változat és egy Blu-ray kiadás között, a frissen megjelent filmek akár másnap a torrendoldalakon figyelhetnek. Egy korábbi hír szerint a Netflix átlagosan havi 192 millió dolláros bevételtől esik el a kalózkodás miatt, ami valóban olyan összeg, hogy érdemes rá odafigyelni.

A Netflix épp ezért folyamatosan keresi a nemzetközi és a helyi kalózkodás-ellenes szervezeteket, hogy mindenhol a lehető leghatékonyabban léphessen fel a folyamat ellen. Most épp az olasz FAPAV nevű kalózkodás elleni szervezethez csatlakozott, de már tagja olyan átfogó szervezeteknek is, mint az ACE (Alliance For Creativity and Entertainment) vagy az MPA (Motion Picture Association).

Az olasz szervezet egyébként kifejezetten eredményesnek számít, nemrég az ő segítségükkel leplezték és állították le a FREE/iNCOMiNG nevű warez-csapatot, valamint a TNTVillage torrentoldalt.

A kalózkodás elleni szövetségeknek ráadásul mostanában nem csak a torrent a legfőbb ellenségük, egyre-másra szaporodnak azok a szolgáltatások, amelyek pont a Netflix (valamint a Hulu, Anazon Prime, HBO GO és sok más szolgáltató) gyakorlatát másolják, és illegális forrásból beszerzett filmekkel, sorozatokkal teletömött streaminget kínálnak havidíjért. Ilyen volt a nemrég lekapcsolt iStreamItAll is, ami azért volt kifejezetten pofátlan, mert teljesen legálisként hirdette magát és a gyanútlan felhasználók szemében úgy is nézett ki, mint bármelyik másik streamingszolgáltató, csak épp alacsony havidíjért jóval nagyobb kínálatot nyújtott filmekből és sorozatokból, mint a Netflix és társai.

Persze azért azt sem árt megjegyezni, hogy a legális streaming-oldalak terjedése és egyre nagyobb széttagozódása nem segít sokat a helyzeten, hiszen így a felhasználóknak akár egyszerre 3-4 szolgáltatóhoz is el kell köteleződniük, szóval ha jön egy legálisnak kinéző olyan oldal, ami azt hirdeti, hogy náluk bizony egyszerre megkapnak mindent egyetlen előfizetésért, akkor senki se csodálkozzon, ha elkezd ezekre tódulni az istenadta nép...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.