Hirdetés

Így Netflixezz együtt máshol bezárkózó barátaiddal



|

Most, hogy mindenki beszorult a saját lakásába, le kell mondani a közös filmezésről? Egy fenét!

Hirdetés

Ahogy egyre több országban vezetik be a kötelező, vagy ajánlott otthoni karantént, lemaradunk egy csomó olyan közös szórakozási lehetőségről, amit nem igazán lehet pótolni. Hiába az internet, egy olyan közös bulit nehéz összehozni, amikor egymásnak töltögetjük a seritalt (ha lehet, senki ne próbálja ki mindezt USB porttal, az ital nem megy át a neten, de a gép füsttel hálálja meg az akciót). Van azonban olyan közös szórakozási forma, amiről egy kis trükkel nem kell lemondani.

Hirdetés

Ilyen például a közös filmnézés. És nem csak arról beszélünk, hogy mindenki indítsa el ugyanakkor ugyanazt a filmet, és miközben rágcsálja a popcornt, képzelje maga mellé a többieket. A Netflix Party nevű Chrome kiegészítő a lehető legjobban igyekszik emlulálni azt a csoportos filmnézési rituálét, amibe beletartozik a látottak azonnali kommentálása is.

Miután telepítettük a kis plugint, lépjünk be Netflixre és indítsuk el a közösen megnézendő filmet (aztán rögtön nyomjunk is egy pause-t, nehogy a többiek lemaradjanak). Ezután bökjünk a böngészősáv mellett pirosan világító kiegészítőre, és indítsunk egy partit. Ekkor kapunk egy chat ablakot a film szélén, valamint egy közvetlen URL-t, amit elküldhetünk mindenkinek, akivel közösen szeretnénk filmezni. Ha mindenki belépett, a lejátszás szinkronizálódik az összes nézőnél, tehát mindannyian egyszerre látjuk majd az adott jeleneteket. Ezáltal pedig az oldalsó chatben a megfelelő időben kommentálhatjuk is a történteket.

Beállíthatjuk, hogy egyvalaki kezelje a film lejátszását, vagy ha megbízunk a többiek higgadtságában, akkor bárki rátenyerelhet a szüneteltetésre egy kétbetűs kitérő erejéig. Már csak a sört kell magunknak kibontani, de ez talán menni fog egyedül is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.