Hirdetés

Nevet vált az EESZT alkalmazás, de van ennél jobb hír is



|

Új funkciókkal vértezik fel az appot, jelentősen megkönnyítve a felhasználók dolgát.

Hirdetés

2017 végén kezdtek átállni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér használatára az orvosi rendelők, a patikák és a kórházak, amivel fontos lépést tett a digitalizáció felé vezető úton a magyar egészségügy. Az EESZT időközben mobilalkalmazás (myEESZT) formájában is elérhetővé vált, aminek alapjául a koronavírus oltási igazolvány digitális változata szolgált.

Napjainkra több mint 2,2 millió alkalommal töltötték le az appot, amellyel már gyógyszert is ki lehet váltani, az e-recept alkalmazást pedig 140 ezren használták, ám hamarosan új nevet kell megszokniuk. Nyugi, egyáltalán nem bonyolult.

Hirdetés

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára jelentett ebe kedden, hogy átkeresztelik a myEESZT appot, a későbbiekben Egészségablak néven érdemes keresni az alkalmazásboltokban. Az imént említett gyógyszerkiváltási lehetőség mellett pedig rövidesen új funkciókkal gyarapodik, többek között elérhetjük majd a leleteinket is benne.

Nevet vált az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér alkalmazása, a jövőben Egészségablak néven lesz megtalálható. A több mint kétmilliószor letöltött alkalmazással már gyógyszert is ki lehet váltani, és hamarosan a leleteket is megtekinthetjük benne. Az app új nevének kiválasztásának folyamatába bevonták a lakosságot is, a tárca április 18-ig várta a legfeljebb 15 betűből, illetve számból álló javaslatokat, amelyek nem tartalmazhattak speciális karaktert.

A myEESZT, vagy a következő frissítés után már Egészségablak alkalmazástól azt remélik, hogy gyorsabbá válik a gyógyszerkiváltást kísérő adminisztráció, ezáltal pedig több időt szánhat a gyógyszerész a beteggel való konzultációra. Ezt már a fejlesztést indítványozó Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, Hankó Zoltán tette hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.