Hirdetés

Nevetséges, hogy mi történik a jackcsatlakozóval



|

Az Essential Phone is száműzte, azonban most készül hozzá egy moduláris kiegészítő, amivel már jackcsatlakozós fülhallgató is használható lesz...

Hirdetés

Az Essential Phone lett Andy Rubin új cégének első terméke, amely elképesztően ígéretesnek indult, de sajnos funkciók, szoftverminőség és kamera terén is leszerepelt a teszteken. A készülék azért nem kifejezetten rossz, ráadásul szoftveresen a problémák egy része javítható. 

Hirdetés

Andy Rubin és kollégái nemrég a Redditen válaszoltak a felhasználók kérdéseire - bármit lehetett tőlük kérdezni. A cég képviselői a nehezebb témáktól sem riadtak vissza, így több érdekességet is megtudtunk. 

Az első moduláris kiegészítő például a 360 fokos kamera lesz, ugyanakkor hamarosan jön egy csúcskategóriás audiokiegészítő is, ami már képes kezelni a 3,5 milliméteres jackcsatlakozót. Ez azért is érdekes, mert a készülékről száműzték azt (és így tett többek között az Apple, valamint az HTC is - a Samsung, a Huawei és az LG viszont kitart a szabvány mellett). 

Az Essential szerint ráadásul a jackcsatlakozó nem való a keret nélküli kijelzős mobilokba, ha pedig mégis betették volna, akkor nagyobb keretet, kisebb akkut vagy kitüremkedést kaptunk volna. Vastagságot pedig nem növelnek emiatt, a vékony külső és az üzemidő kompromisszumokkal és egyfajta középúttal jár. 

A jövőben mindenesetre lesznek külső felektől érkező kiegészítők is, illetve fény derült rá, hogy 2 hónapon belül megérkezik az Oreo az okostelefonra. 

Azt is elárulta az Essential, hogy mivel ez volt az első képernyőkivágásos androidos modell, a Google megkérte a céget, hogy dobozolja be az appokat, hogy azok ne nézzenek ki furán (pont ezért kritizálják most az iPhone X-et). Ez alól csak az a fejlesztő kivétel, aki külön felkészül, és felkeresi az Essentialt. Egyedi ROM-ot pedig hamarosan bárki gyárthat a mobilra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.