Hirdetés

Nevetségesen kevés pénzzel sikerült megszerezni a Google helyi domainjét



|

A Google keresője elérhetetlenné vált Argentínában, egy szemfüles dizájner pedig tett egy próbát. Alig 900 forintnak megfelelő összeggel ezzel hirtelen övé lett a Google helyi oldala.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt mi is beszámoltunk arról, hogy milyen furcsa körülményeknek köszönhetően zárta el valaki a Google-t egész Argentínában.

A cég weboldala egy hibából adódóan megvásárolhatóvá vált, a Nicolas David Kuroña nevű webdesigner pedig élt kihasználta a helyzetet, és pár dollár értékű pesoért megvette a NIC Argentina oldalán a google.com.ar domaint.

Kuroña a BBC-nek adott interjúban elmondta, éppen egy weboldal tervezésén dolgozott, amikor valaki szólt neki, hogy nem működik a Google.

Hirdetés

Mivel furcsállta a helyzetet, megnézte, a Network Information Center Argentina felületén az országban elérhető domaineket, és legnagyobb meglepetésére észrevette, hogy a Google argentin oldala legálisan megvásárolhatóvá vált.

Nem hitte, hogy működni fog, de 270 pesot, vagyis 2,90 amerikai dollárt kifizetve megvásárolta a domaint. Amikor az oldalra lépett, és megjelentek a személyes adatai, rájött, hogy valami furcsa hibából adódóan volt lehetősége erre. Hozzátette, hogy semmi ártó szándéka nem volt, egyszerűen csak kipróbálta, hogy tényleg meg tudja-e venni a hivatalos Google weblapot.

A NIC Argentina ezután viszonylag gyorsan reagált, és visszaszolgáltatta a Google számára az oldalt, de ennek körülményeiről nem tudni részleteket. A Google már ellenőrzi, hogy mi okozta ezt a szokatlan hibát, és vélhetően Kuroña is visszakapja a vásárlásra költött pénzét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.