Hirdetés

Nézd meg, hogyan vonul át egy üstökös a Dunakanyar fölött



|

Beinrohr László egy lenyűgöző time-lapse felvételen mutatta meg a Dunakanyar fölött átvonuló üstököst.

Hirdetés

Beinrohr László nevével már többször találkozhattak azok, akiket érdekelnek a különleges, látványos fotók. Legutóbb a NEOWISE üstükösről készített egy time-lapse jellegű felvételt, amely egy 24 másodperces videó a Dunakanyarról. A látvány önmagában lenyűgöző, azonban feltűnik a látótérben a július közepe óta hazánkból nézve inkább este jobban észlelhető, cirkumpoláris pályán haladó üstökös. Az üstökösnek mindkét csóvája kivehető volt: a szélesen elterülő porcsóva és a vékonyabb ioncsóva is. 

Hirdetés

A felvételt úgy hozta össze Beinrohr László, hogy a július 14-ről 15-re virradó éjszakát a hegyen töltötte, és 5 óra alatt több mint 500 fotót készített, majd ezeket összefűzte gyorsított mozgóképpé. Így 22:30-tól 03:30-ig egy 24 másodperces felvétel született. 

A felvétel legkülönlegesebb pillanatai: 

  • 2. másodperc: teherhajó a balkanyarban
  • 6. másodperc: tükröződik az üstökös a balkanyarban 
  • 9. másodperc: lekapcsolják a villanyt a Visegrádi Fellegvárban 
  • 11. másodperc: a Capella csillag tükröződik a jobbkanyarban
  • 14. másodperc: az üstökös középen ragyog, a Szent Mihály-hegy felett
  • 20. másodperc: az üstökös tükröződik a jobbkanyarban
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.