Hirdetés

Nézd meg te is a Pentagon legújabb UFO-videóit!



|

Eddig nem látott videós anyagokat hozott nyilvánosságra az USA védelmi minisztériuma.

Hirdetés

2021 óta az amerikai kormányzat nemzetbiztonsági okokból a korábbinál jóval nagyobb hangsúlyt fektet az azonosítatlan légi jelenségek felderítésére, melynek jegyében az év elején egy átfogó jelentést is nyilvánosságra hoztak, több mint 500 észlelésről számolva be.

A szaknyelvben csak UAP-nek, vagyis azonosítatlan légi jelenségnek (Unidentified Aerial Phenomena) hívott objektumok kivizsgálásával tavaly óta már egy külön hivatal, az All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) foglalkozik a védelmi minisztériumon belül, amely most eddig nem látott videókat hozott nyilvánosságra.

Hirdetés

Az anyagokat Sean Kirkpatrick, az AARO vezetője prezentálta egy minisztériumi tájékoztató keretében. Az első képsorok 2022-ben készültek valahol a Közel-Keleten, és egy fémesen csillogó gömb gyors áthaladását ábrázolják. A második felvételt Dél-Ázsiában rögzítették, és ezen is egy rejtélyes objektum húz át a képen.

Az AARO közlése alapján az első videóról újabb információk előkerüléséig szinte biztosan nem tudják kideríteni, mit is ábrázolhat, a második esetében viszont időközben sikerült megállapítani, hogy nagy valószínűséggel egy egyszerű utasszállító repülőgépről van szó.

Pentagonban tartott tájékoztató keretében Kirkpatrick rossz hírrel szolgált azoknak, akik arra számítanak, hogy a hivatala ontani fogja magából a szaftos UFO-sztorikat: a vezető szerint csupán az észlelések elenyésző százaléka mutat akár földönkívüli eredettel is magyarázható anomáliákat, míg az esetek túlnyomó többsége mögött léggömböket, természeti jelenségeket és egyéb hétköznapi dolgokat gyanítanak.

Az AARO vezetője ennek ellenére nem zárja ki, hogy idegen eszközök is meglátogatják a bolygónkat, nemrég ugyanis egy társzerzőként jegyzett tanulmányban azt írta, hogy a fizika törvényeit meghazudtoló mozgással bíró objektumok akár más civilizációk által ideküldött szondák is lehetnek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.