Hirdetés

Nézd meg virtuálisan az egyik legerősebb, AMD-alapú szuperszámítógépet



|

360 virtuális bemutatón nézhető meg a Hewlett Packard Enterprise Hawk nevű, AMD-s szuperszámítógépe.

Hirdetés

Mindig is érdekelt, hogy milyen lehet egy szuperszámítógép közelről? Most megnézheted, persze csak virtuálisan. Itt egy 360 fokos virtuális bemutató a Hewlett Packard Enterprise Hawk nevű Apollo rendszeréről, amely az egyik legerősebb szuperszámítógép. Olyan fejlett kutatásokhoz használják, amelyek energiával, klímával, mobilitással és egészséggel kapcsolatosak, a csúcsteljesítménye pedig eléri a 26 petaflopsos értéket. A gép a Stuttgarti Egyetemen található, és második-generációs AMD Epyc processzorokat használ. 

Hirdetés

A virtuális sétát erre a linkre kattintva lehet kezdeményezni, és nézelődés közben további hivatkozások is előugranak, extra részletekkel. Még a távolság is külön mérhető. 

A Hawk szuperszámítógép 44 racket használ, 5600 számítási node-dal és 720 000 számítási maggal. Ez 32 vagy 64 magos Epyc processzorral számolva konkrétan 11 250 vagy 22 500 CPU-t jelent. A chipek által biztosított erőt tudományos és ipari felhasználásra szánták, Európán belül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.