Hirdetés

Nézegess 4K felbontású videót a Marsról!



|

A Mars felszínéről érkező képek alapján készült el egy olyan nagyfelbontású videó, amelyben átélheted, milyen lehet körülnézni a vörös bolygón.

Hirdetés

Az ElderFox Documentaries YouTube-csatorna összerakott egy videót a Mars felszínéről, amelyhez fogható a készítők szerint eddig még nem volt. A felszínt 4K-s minőségben renderelte le, és így nyújt betekintést abba, milyen is a vörös, sziklás bolygó. A brit cég a videójához három NASA rover , a Spirit, az Opportunity és a Curiosity képanyagait használta fel. A fekete területek értelemszerűen azt jelzik, hogy azokról a területekről nincs képanyag. 

Hirdetés

A képeket újraszínezték, hogy a geológusok munkáját is segítsék. Vagyis a kék ég, ami egyes képeken látható, valójában nem kék, hanem vörös. A Mars égboltja kéknek tűnhet, de csak a Naphoz közel, mindezt pedig a légkörben található por is befolyásolja. 

Az ElderFox alkotása azért számít különlegesnek, mert példa nélküli élességet mutatnak a képek, és egyben választ ad arra is, hogy miért nincsenek egyelőre videók a Marsról: a roverek feltöltési sebessége 32 kilobit másodpercenként a nap nagy részében, és a Mars Reconnaissance Orbiter látóterében is csak 2 MBps. Igen, ha Vágási Feri a Marson született volna, nagyon nehezen tudna beszállni az internetbe...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.