Hirdetés

A Nikon, az Olympus és a Leica is ingyenes online fotókurzusokat kínál koronavírus idejére



|

Akik mindig is szerettek volna megismerkedni a fotózás alapjaival, azok most világklasszis szakemberek segítségével gyarapíthatják tudásukat.

Hirdetés

Sok tech cég próbálja meg kivenni a részét a COVID-19 elleni küzdelemből; van aki anyagi segítséget nyújt és olyanok is akadnak, akik az otthonukba bezárt embereknek kínálnak elfoglaltságot. Ez utóbbi csoportba tartozik a három legnagyobb fényképezőgép- és kameragyártó cég, a Nikon, az Olympus és a Leica, akik most ingyenes online kurzusokat tettek elérhetővé a tanulni vágyóknak. 

Hirdetés

A Nikon egész áprilisban videókat és streameket kínál: ezek között vannak kezdő, haladó és profi fotósoknak, valamint a videózásról szólóak is. Témában kifejezetten változatos leckéket vehetünk, akadnak itt az alapokkal foglalkozó videók, tippek és trükkök és még sok egyéb hasznos tudásanyag - mindezt a gyártó honlapján éritek el. 

Az Olympus szakértői személyre szabott chatben válaszolnak a kérdéseinkre, valamint csoportos foglalkozásokat is tartanak, melyek egy-egy adott kamera modellre vagy fotózsánerre (tájkép, portré, stb.) koncentrálnak. Ezek az órák limitált számú résztvevővel indulnak el, tehát érdemes lehet sietni a jelentkezéssel a kifejezetten erre létrehozott oldalon.

A Leica a Nikonhoz hasonlóan inkább a sok ember által elérhető utat követi, így elkészítette a #StayHomeWithLeica programot, melynek keretében szintén találunk oktató videókat, kis kihívásokat, valamint Instagram Live interjúkat elismert szakemberekkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.