Hirdetés

Nincs akkora iPhone-láz, mint 2014-ben



|

Az iPhone 6 és a 6 Plus anno nagyobb érdeklődést generáltak, mint az idei három csúcsmodell együtt.

Hirdetés

Bár az iPhone X eddig alapvetően sikernek tűnik, az Apple legújabb csúcskészülékei mégsem képesek túlszárnyalni a 2014-es modelleket, az iPhone 6-ot és a 6 Plust. Egy piackutató cég reprezentatív mintával dolgozott, és érdekes eredményre jutott. 

Hirdetés

Úgy néz ki, hogy december 3-mal bezárólag az Apple amerikai mobileladásainak mindössze 69 százalékát tette ki az iPhone X, 8 és 8 Plus. Ez elég távol van attól a 91 százalékos aránytól, amit korábban ugyanezen időszak alatt összehozott az iPhone 6 és a 6 Plus. 

Az újabb modellek iránti érdeklődés igazából folyamatosan csökken az elmúlt években, és most van a legalacsonyabb ponton (legalábbis Amerikában, ami viszont iPhone-fronton iránymutató). Természetesen nem kell sokat gondolkozni a miérten sem: az iPhone X készletproblémái és nagyon magas ára mindent megmagyaráznak. 

Más elemzők is hasonló következtetésekre jutottak, és rámutattak, hogy az iPhone-ok átlagára ebben a negyedévben már 700 dollár fölé emelkedik. Kínában viszont nagy az érdeklődés, állítólag kétszer akkora is lehet az iPhone X iránt, mint Amerikában. A kínai piac az Apple eladásainak az ötödét adja, vagyis ez erősen meghatározó lesz a cupertinói cég számára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.