Hirdetés

Nincs idő reklámozni: elavult termékek az új James Bond filmben

|

Még az ág is húzza szegény 007-est, ezúttal a kütyükkel akadt némi gond.

Hirdetés

Aki követi a James Bond filmeket, és nem mellesleg kütyürajongó is, pontosan tudja, hogy a 007-es ügynök a küldetéseinek teljesítését nagyban köszönheti a hipermodern eszközeinek. A Q által demonstrált órák, tollak, autók és egyéb, akár ölésre is használható cuccok kiemelt figyelmet élveznek a filmek készítői által; és emögött bizony sok-sok oldalas szponzorációs szerződések rejtőznek.

A legújabb (a főszereplő Daniel Craig számára utolsó) film, a Nincs idő meghalni (No time to die) bemutatójának halasztásairól vélhetően az olvasóink is tudnak, most épp 2021 októbere az új időpont, amikor a nagyközönség végre ismét láthatja a 007-est. Azonban ez az új dátum közel 2 évvel haladja meg az eredeti bemutatót, ez pedig most már komoly csapást jelent a szponzorációs szerződésekre.

Hirdetés

Mivel ezek a megállapodások anyagilag nagymértékben hozzájárulnak a film elkészítéséhez, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a kért termékmegjelenítések valóban úgy és akkor teljesülnek, ahogy azt az adott cég és a film készítői írásban rögzítették. A legfrissebb pletykák szerint több, a filmben használt termék is "elavulhatott" PR kommunikációs szempontból, emiatt pedig további utómunkákra lesz szükség. 2021 őszén sem a főszereplő által használt Nokia 8.3 5G okostelefon, sem pedig a viselt Omega karóra nem lesz izgalmas termék, de még akár az Adidas lábbelik esetében is felmerülhet változtatási kényszer.

Kiváló okostelefon a Nokia 8.3 5G, csak épp 2020 szeptemberétől bárki használhatja. A 007-es pedig nem a "bárki" kategória.

A James Bond filmek ugyanis mindig előremutató módon kezelték az eszközöket, a 007-es ügynöknél csak olyan kütyü volt, ami majd csak a film után lesz elérhető vagy tényleg nagyon friss a piacon. Daniel Craig első, Casino Royale szerepében pl. elsőként láthattunk teljes pompájában az akkori Ford Mondeo generációt, valamint ő volt az első, aki Sony Ericsson K800i telefont foghatott a kezében.

De mi lesz az új filmmel? A Nokia vélhetően igyekszik a 8.3 5G-nél újabb fejlesztést beleerőltetni az érintett filmkockákba, ami nem tűnik egyszerű feladatnak; a korai trailerek alapján nemcsak a 007-es, hanem más szereplők is a finn márka készülékeit használják. Mi mindenesetre nagyon várjuk az új részt, de az október bizony nagyon messze van.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.