Hirdetés

Nincs idő reklámozni: elavult termékek az új James Bond filmben



|

Még az ág is húzza szegény 007-est, ezúttal a kütyükkel akadt némi gond.

Hirdetés

Aki követi a James Bond filmeket, és nem mellesleg kütyürajongó is, pontosan tudja, hogy a 007-es ügynök a küldetéseinek teljesítését nagyban köszönheti a hipermodern eszközeinek. A Q által demonstrált órák, tollak, autók és egyéb, akár ölésre is használható cuccok kiemelt figyelmet élveznek a filmek készítői által; és emögött bizony sok-sok oldalas szponzorációs szerződések rejtőznek.

A legújabb (a főszereplő Daniel Craig számára utolsó) film, a Nincs idő meghalni (No time to die) bemutatójának halasztásairól vélhetően az olvasóink is tudnak, most épp 2021 októbere az új időpont, amikor a nagyközönség végre ismét láthatja a 007-est. Azonban ez az új dátum közel 2 évvel haladja meg az eredeti bemutatót, ez pedig most már komoly csapást jelent a szponzorációs szerződésekre.

Hirdetés

Mivel ezek a megállapodások anyagilag nagymértékben hozzájárulnak a film elkészítéséhez, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a kért termékmegjelenítések valóban úgy és akkor teljesülnek, ahogy azt az adott cég és a film készítői írásban rögzítették. A legfrissebb pletykák szerint több, a filmben használt termék is "elavulhatott" PR kommunikációs szempontból, emiatt pedig további utómunkákra lesz szükség. 2021 őszén sem a főszereplő által használt Nokia 8.3 5G okostelefon, sem pedig a viselt Omega karóra nem lesz izgalmas termék, de még akár az Adidas lábbelik esetében is felmerülhet változtatási kényszer.

Kiváló okostelefon a Nokia 8.3 5G, csak épp 2020 szeptemberétől bárki használhatja. A 007-es pedig nem a "bárki" kategória.

A James Bond filmek ugyanis mindig előremutató módon kezelték az eszközöket, a 007-es ügynöknél csak olyan kütyü volt, ami majd csak a film után lesz elérhető vagy tényleg nagyon friss a piacon. Daniel Craig első, Casino Royale szerepében pl. elsőként láthattunk teljes pompájában az akkori Ford Mondeo generációt, valamint ő volt az első, aki Sony Ericsson K800i telefont foghatott a kezében.

De mi lesz az új filmmel? A Nokia vélhetően igyekszik a 8.3 5G-nél újabb fejlesztést beleerőltetni az érintett filmkockákba, ami nem tűnik egyszerű feladatnak; a korai trailerek alapján nemcsak a 007-es, hanem más szereplők is a finn márka készülékeit használják. Mi mindenesetre nagyon várjuk az új részt, de az október bizony nagyon messze van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.