Hirdetés

Nincs ingyen WinZip - mutatunk még néhány remek tömörítőt



|

Kétrészes cikksorozatunk folytatásában újabb kiváló és ingyenes alternatívákat mutatunk.

Hirdetés

Nagyszerű dolog a WinZip, de van egy hatalmas hátránya. Erről, illetve a Windows beépített tömörítőjének negatívumairól kétrészes cikksorozatunk első felében értekeztünk, két kiváló és ingyenes alternatív tömörítőszoftver bemutatása előtt. Most következik a folytatás, vagyis néhány újabb remek megoldás. 

Hirdetés

Ashampoo Zip Free

Sok tömörítő komplex menürendszer mögé bújtatja a legjobb funkcióit. Az Ashampoo Zip Free ritka kivétel, letisztult kezelőfelülettel és opcionális érintős móddal. Sajnos rengeteg funkciója azonban csak egy hivatkozás a fizetős alkalmazások irányába, így titkosítással például nem számolhatunk. Az alapvető dolgokra azért tökéletes az ingyenes verzió is, ráadásul javítási funkció és feldarabolás is van. Szerencsére a kitömörítés előtt még előnézetet is kapunk, ami igen hasznos lehet. Túl sok extra funkció azonban nincs, tehát a haladóknak érdemes mást választaniuk. Egyébként ez is kiváló megoldás. 

Zipware

Éppen olyan tetszetős, mint bármelyik prémium tömörítő, ráadásul egyszerűen is használható. Az egyik különleges funkciója a beépített víruskeresés, ami azt jelenti, hogy 32 GB alatti fájloknál a VirusTotal végez nekünk biztonsági ellenőrizést. A haladóknak ez persze felesleges lehet, de azoknak hasznos, akik nem tudják, hogy mennyire jó ötlet kibontani egy-egy letöltött tömörített fájlt. A program ingyenes, de a fejlesztők támogatására bátorít. 

Hamster Zip Archiver

A WinZip újabb teljesen ingyenes alternatívája, remek dizájnnal. A navigáció egyszerű, a felület vonzó, ennek ugyanakkor ára van. A szoftver jóval kevesebb opcióval bír az archívumok létrehozásakor, mint a riválisai. Bár megnyitni majdnem mindent meg tud, létrehozni csak ZIP és 7z fájlokat képes. A fő telepítő angol, de manuális frissítésnél könnyen oroszra válthat a program. Kéretlen alkalmazást vagy böngészős beépülő telepítését véletlenül se engedélyezzük. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.