Hirdetés

Nincs ingyen WinZip - tömöríts inkább ezekkel



|

Kétrészes cikksorozatunkban megmutatjuk a WinZip legjobb ingyenes alternatíváit.

Hirdetés

A WinZip a legismertebb szoftver, ha tömörített fájlok létrehozásáról és megnyitásáról beszélünk. Sajnos azonban nem olcsó, ami azért is érdekes, mert rengeteg kiváló ingyenes alternatívája van. 

Bár a Windows is rendelkezik egy beépített tömörítővel, ami alkalomszerű használatra megteszi, ez sajnos nagyon korlátozott. Csak olvasni és létrehozni tudja a ZIP fájlokat, extra funkciókat nem biztosít, de még sérült archívumot sem javít, sőt, titkosítást sem kínál. Sőt, ha betömörítünk vele egy titkosított fájlt, akkor kibontáskor a kódolás is megszűnik. Jó ötlet tehát alternatívát keresni a WinZip és a windowsos megoldás helyett. Mit? Kétrészes cikksorozatunkban megmutatunk néhány kiváló és ingyenes megoldást. 

Hirdetés

7-Zip

A 7-Zip a legjobb ingyenes alternatívája a WinZipnek, túlzó extrák és feleslegek nélkül. Nyílt forráskódú, teljesen ingyenes, még üzleti használatra is. Mindössze 1 MB, és gyakorlatilag bármilyen tömörített fájlt képes be-és kicsomagolni. Bár nem túl vonzó a kezelőfelülete, azért jól össze van rakva, valószínűleg nem fogjuk hiányolni a csillogó elemeket róla. Saját 7z formátuma is van, amit ráadásul a legtöbb eszköz szintén támogat. Emiatt ideális választás ez megosztáshoz is. Van önkicsomagoló archívum, jelszavas védelem, feldarabolási opció, illetve sok egyéb. A sérült archívum javítására azonban nem képes az egyébként kivételes szoftver. 

PeaZip

Kevésbé kifinomult, mint a 7-Zip, de szintén nyílt forráskódú, illetve több funkciót is kínál, nagyjából 10 MB-os csomagban. Gyakorlatilag bármilyen tömörítéssel kapcsolatos fájlformátumot támogat, illetve saját PEA formátuma is van. Ez a biztonságra koncentrál, integritásellenőrzéssel és titkosítással. A sérült archívumok javítását is támogatja a program, amely képes a formátumok között konvertálni, és tesztelésre is alkalmas.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.