Hirdetés

Nincs több Windows, se Xbox: a Microsoft sem értékesíti termékeit Oroszországban



|

Másokhoz hasonlóan a redmondiak is komoly szankcióval feleltek a háborúra.

Hirdetés

Összeszámolni sem egyszerű, hogy az orosz-ukrán konfliktus eszkalálódása, vagyis a katonai invázió megindulása óta hány különböző büntetést kapott már a nyakába Oroszország a világ többi országától, vagy éppen jól ismert vállalatoktól.

Habár arra jelenleg kevés az esély, hogy az országot leválasszák az internetről, várhatóan elég nehezen tud majd a lakosság legálisan hozzájutni egyes kütyükhöz, vagy éppen fontos szolgáltatásokhoz. Közben pedig újabb számítástechnikai óriás jelentett be saját intézkedést.

Hirdetés

A Microsoft úgy határozott, hogy felfüggeszti az összes termékének és szolgáltatásának további értékesítését Oroszországban. Erről a vállalat elnöke, Brad Smith írt egy friss bejegyzésben, amiben azt is kiemelte, hogy az Egyesült Államokkal, Európával, illetve az Egyesült Királysággal együttműködve igyekeznek leállítani számos tevékenységüket Oroszországban, ezzel is megfelelve a kormányzati szankcióknak.

"Úgy hisszük, hogy akkor tudjuk a leghatékonyabban segíteni Ukrajnát, mikor konkrét lépéseket teszünk a kormányok döntéseivel együttműködve, és további lépéseket is tenni fogunk a helyzet előrehaladtával."

- nyilatkozott Smith, aki azt is megosztotta velünk, hogy a Microsoft már eddig is fellépett Oroszország ellen, amikor az több mint 20 ukrán kormányzati, számítástechnikai, vagy pénzügyi szervezetet vett célba.

További segítségként a Microsoft technológiai és pénzügyi támogatást nyújt a térségben tevékenykedő humanitárius szervezeteknek, és a vállalat ukrán dolgozóit sem hagyja magukra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.