Hirdetés

Nincsenek túl jó hírei az Nvidiának és az AMD-nek a videokártya-hiánnyal kapcsolatban



|

Telnek-múlnak a hónapok, a gyártók pedig továbbra is küszködnek.

Hirdetés

Sem az Nvidia, sem az AMD nem szolgált túl biztató infókkal új videokártyáik, az előbbi az Ampere-, az utóbbi a Big Navi-alapú GPU-k kapcsán. Röviden: valószínűleg várni kell még egy kicsit arra, hogy a két gyártó leküzdje a problémákat, az átlagfogyasztók pedig könnyen hozzájussanak termékeikhez.

Az AMD a The Verge-nek azt nyilatkozta, hogy bár többet tervez értékesíteni RX 6000-es referenciakártyáiból 2021 első negyedévében, csak annyit tud ígérni, hogy "a lehető legtöbb játékost" igyekszik majd kiszolgálni. Öröm az ürömben, hogy így legalább az eredeti fogyasztói áron, mintsem a külsős gyártók által rendesen felnyomott összegekért lehet megkaparintani a hardvereket.

Hirdetés

Ehhez képest Colette Kress, az Nvidia pénzügyi igazgatója egy konferencián arról beszélt, hogy RTX 30-as készleteik 2021 első pénzügyi negyedévének végéig valószínűleg továbbra is ki lesznek apadva. Pénzügyi negyedévről beszélünk, azaz itt nem március, hanem április végére utaltak.

Érdemes megjegyezni, hogy nem is feltétlen csak a koronavírus miatti gyártási nehézségek, de a megnövekedett kereslet is megnehezíti a gyártók dolgát: az RTX 30 kártyák például közel kétszer jobban fogynak, mint annak idején az RTX 20-asok. Az egyik fő piac, mint tudjuk, a kriptobányászoké, akik kiváltképp az Nvidia megoldására hajtottak rá nagyon a tavalyi évben, így a gamerek, ha úgy szeretnék, akár őket is hibáztathatják a kialakult helyzetért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.