Hirdetés

Nintendózó halak pénzt emeltek le a gazdájuk bankszámlájáról



|

Még csak január van, de jó eséllyel meg is született az év legbizarrabb története.

Hirdetés

A tévével ellentétben a YouTube-ban megvan az a rugalmasság, hogy néhány extrém kivételtől eltekintve gyakorlatilag bármilyen témát befogad, így még egy olyan csatornának is lehet közel 100 ezer feliratkozója, amelyen mozgásérzékelővel ellátott díszhalak "játszanak" különböző játékokat a Nintendo konzoljain.

Pontosan ezt kínálja a Mutekimaru nevű videós, aki nemrég a világ szeme láttára tanulta meg, hogy bizony még a halakat sem szabad felügyelet nélkül hagyni.

Hirdetés

Nemrég Pokémont közvetített egy Nintendo Switchről, amikor a távollétében összeomlott a játék, így a mozgásérzékelőre kötött neonhalak a konzol főmenüjében navigálva úszkáltak tovább. Összesen hét óra telt el ezzel, ami alatt a kurzort terelgető uszonyosok felhasználói profilt váltottak és bejelentkeztek a Nintendo eShop áruházba, ahol letöltöttek egy új Avatart és 1400 forintnyi japán jennel töltötték fel Mutekimaru nintendós számláját.

Mindezt élő közvetítésben, így a különös műsor nézői még a youtuber banki adatait is láthatták. A sztorit előbb a Twitteren kapták fel, majd a CNN is megírta, s ezzel a garázdálkodó halak is világhírűvé váltak. A videós még örülhet, hogy a lubickoló kedvencei csak egy csekély összeget emeltek le a számlájáról, de az elmondása alapján még ezt is megpróbálja visszaszerezni, és már írt a Nintendónak a történtekről.

Nem tudjuk eldönteni, hogy a levél szövegére, vagy az azt elolvasó ügyintéző arcára vagyunk-e jobban kíváncsiak, de sajnos egyiket sem láthatjuk, így itt véget is ér ez a nem mindennapi történet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.