Hirdetés

Kapaszkodj meg, a Nissan feltalálta az önvezető papucsot



|

Azt gondolhatnánk, az egész valami áprilisi tréfa, de nem, hiszen még csak január vége van.

Hirdetés

A Nissan egyre merészebb dolgokba vág bele, így például szeretne betörni az otthoni megújuló energia felhasználásba, ám ez még messze nem minden, hiszen egy egész más területen is kipróbálja magát. 

Hirdetés

A járműgyártó egy olyan videóval rukkolt elő, amire mi itt a vén Európában simán azt gondolhatnánk, hogy csak valami poénról van szó, de nem, ismerve a japánok úgynevezett humorát, kétségünk sem lehet róla, hogy egészen komoly dologról van szó. Kapaszkodjatok meg, mert a Nissan kifejlesztette a - dobpergés - önmagától leparkoló papucsokat. 

A próbaüzem már élesben zajlik, mégpedig a ProPilot Park Ryokanban, ami elsőre teljesen úgy néz ki, mint bármely más japán fogadó, tehát ha bemegyünk, ott sorjáznak a papucsok, hogy cipőnktől megválva ezekbe ugorjunk be. Ám mindez csak a felszín, hiszen valójában a papucsok, asztalok és párnák maguktól mennek a megfelelő helyre, valahogy így: 

A tárgyak a Nissan automatikus parkolási rendszerét használva mennek a helyükre, pontosan úgy, mint ahogyan az a 2017. októberében bemutatott új generációs Nissan Leaf esetében történik. Tehát érzékelik az őket körülvevő környezetet, és megkeresik azt a helyet, ahol pont elférnek, és senkit nem zavarnak. Így történhet meg, hogy a papucsok képesek egymás mellett sorjázni anélkül, hogy bárki hozzájuk nyúlna. 

Azt viszont nem tartjuk valószínűnek, hogy a megoldás tömegével terjedjen el a szigetországon kívül, bár kiindulva abból, hogy az embernek vannak gyerekei, akik éppen ott hagyják szét a papucsukat, ahol csak eszükbe jut, nem kétség, hogy otthoni felhasználásban is bőven lenne létjogosultsága az önparkoló lábbeliknek. Ez pedig megmentené a világ összes apukáját és anyukáját attól, hogy legközelebb sötét éjszaka kiterüljenek a folyosón, az illemhely felé tartva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.