Hirdetés

Újabb retró mobilt mutathat be hamarosan a Nokia



|

Azt még nem tudni, most melyik klasszikus modellt élesztenék újra, de január végéig biztosan kiderül.

Hirdetés

Mióta néhány éve a HMD Global égisze alatt újjáéledt a mobilos Nokia brand, az ikonikus logóval ellátott telefonok kétféle koncepció alapján jelennek meg. Egyrészt készülnek főként a jelenlegi alsó- és középkategóriába sorolható androidos okostelefonok, amelyek egyik legnagyobb fegyverténye a "tiszta" Android használata, amely azt teszi lehetővé, hogy bármilyen rendszerfrissítést vagy új verziót pillanatok alatt teríteni lehessen a már piacon lévő készülékekre. A másik vonal viszont a retró életérzésre épít, és a jelek szerint hamarosan ez a kategóriába gyarapodik egy újabb versenyzővel.

Hirdetés

A rebootolt Nokia már eddig is több olyan készüléket élesztett újjá, amelyek a mobilok hőskorában igazi klasszikusnak vagy épp különlegesnek és menőnek számítottak. Így lett modern verziója először az "elpusztíthatatlan" 3310-esnek 2017-ben, vagy épp a "Mátrix-telefonként" elhíresült egykori 8110-esnek 2018-ban. Most pedig, ugyan hivatalos bejelentés még nem érkezett, a HMD Global termékfejlesztési igazgatója egy olyan tweetet osztott meg, amely egyértelműen jelzi, hogy újabb klasszikus mobil modern verziója várható. Mutatjuk a csiripet, aztán magyarázzuk.

Juho Sarvikas tehát azt írja, hogy minden évben a CES és a Mobile World Congress kiállítások előtt vesz egy pár új cipőt (de jó neki), és most talált egy olyan Adidas modellt, amely a gyártó Originals szériájából származik. Ez náluk is régi kedvencek újra kiadott változatait jelenti, és Sarvikas úgy fogalmaz, ha már egyszer rábukkant ilyen klasszikusokra, akár a Nokia is hasonlóképpen tehetne. Szépen megtekert történet, de azért sokatmondó.

Ráadásul még azt is megtudhatjuk az apró jelekből, mikor érkezhet ez az újabb reboot. A beszédes #ChineseNewYear hashtag alapján könnyedén kideríthető, hogy idén január 25-ére esik a kínai újév. Szóval három hét múlva megtudhatjuk, melyik egykori Nokia klasszikus kap ráncfelvarrást 2020-ban. Bár a fene tudja, mennyire jó ötlet ezt a vonalat erőltetni, mert ugyan a nosztalgiafaktor sokszor, sokaknak bejött már, de mind a 3310-es, mind pedig a 8110-es újrakiadása után sok kritikát kaptak amiatt, hogy mondvacsinált megjelenésekről van szó, és az új változatok egyáltalán nem hordozzák magukban az eredeti modellek erényeit.

Mindenesetre azért csendben reménykedem mondjuk egy 6110-es eredetihez hű kiadásában, 1999-ben ilyenem volt és imádtam. Bírta ez is a kiképzést, egy hétig táplálta az akkumulátora, ráadásul infra porton keresztül más 6110-es tulajokkal lehetett benne Snake játékban deathmatchelni. Mekkora menőség már, nem? Szerintetek jó ötlet piacra dobni régi Nokia mobilok felújított változatait? Ha igen, ti melyik egykori készüléket látnátok szívesen? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.