Hirdetés

Norvég szél hajtja a Google adatközpontját



|

A 160 megawatt kapacitású Tellenes szélfarm teljes egészében a Google-t szolgálja ki.

Hirdetés

Az Alphabet szárnyai alá tartozó Google hamarosan norvég szélenergiával erősít. Szeptember elején a Tellenes szélfarm teljes egészében a Google szolgálatába áll. 

Hirdetés

Az 50 turbinás farm 160 megawattnyi kapacitással dolgozik, jelenleg még fejlesztés alatt áll, de amint elkészül, Norvégia legnagyobb szélfarmja lesz, és egyben a legnagyobb, amit a Google Európában használ. 

A Google tavaly írta alá a szerződést, amely 12 évre szól, és a szélfarm kapacitásának a 100 százalékát felvásárolja. Az Alphabet Európában négy adatközponttal rendelkezik: egy-egy van Finnországban, Belgiumban, Hollandiában és Írországban. A szélenergia többet is kiszolgálhat. 

Érdekesség, hogy a Tellenes szélfarm már a jövő héten megkezdi a működést és a termelést, azonban a teljes kapacitás eléréséig nem a Google kapja az energiát. A farmot a svéd Arise működteti majd, amely szélenergiával foglalkozik. A Google egy kisebb svéd szélfarm energiáját is megvette, az 2018-tól üzemel. Ezzel a Google Európában már 500 megawattnyi megújuló energiát vásárol és használ. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.