Hirdetés

Nothing Phone - ilyen lesz a OnePlus alapítójának átlátszó mobilja



|

Carl Pei új márkával állt elő, amely meg sem próbálja rejtegetni a gépház alatti dolgokat.

Hirdetés

A mobilpiac időről időre előveszi az átlátszó készülékek ötletét, amire az elmúlt évekből jó példa a HTC U12+, vagy éppen a Xiaomi Mi 8 és 9 vonatkozó verziói, még ha az utóbbiak egy kamu réteggel takarták is ki az igazi alkatrészeket.

A OnePlus társalapítója, Carl Pei most egy új okostelefont készül piacra dobni, amelynek szintén az átlátszó kialakítás lesz a fő attrakciója. A beszédes nevű Nothing Phone-ról már napok óta szállingóznak a hivatalosan "elejtett" információmorzsák, nemrég pedig egy rendert is kaptunk a hátlapról.

Hirdetés

A gyári képen jól látható, hogy a Nothing Phone tenyerünkben pihenő oldalát a hófehér szín dominálja majd, valamint nehéz nem észrevenni rajta a vezeték nélküli töltésre szolgáló tekercset. A mindössze két - feltehetően széles és ultraszéles látószögű - lencsét rejtő kamerasziget manapság kifejezetten szerénynek mondható, a készülék nem kevésbé szolid logója pedig a bal alsó sarokban bújik meg.

Az újdonságot a londoni székhelyű Nothing Technology Ltd. zászlaja alatt hozzák forgalomba, amely egy dokumentumfilm-sorozatban is igyekszik bemutatni a tevékenységét. Ennek legutóbbi epizódjából kiderül (8:03-nál), hogy a Nothing Phone hátulja világítani, vagy legalábbis villogni is képes lesz. Ami pedig a belbecset illeti, a gyártó által közölt információk alapján a mobilt a középkategóriás Snapdragon 7 Gen 1 SoC-ja hajtja, és 45W-os gyorstöltésre számíthatunk tőle. Az átlátszó telefon természetesen saját Android-variánst is kap, ezt Nothing OS-nek hívják és Android 12-re épül.

A hivatalos leleplezésre július 12-én kerül sor, addig is pedig sok sikert kívánunk Peiéknek a kiélezett androidos piacon, ami az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem igazán szokta díjazni az egyedi kezdeményezéseket. Jó példa erre a fizikai billentyűzettel próbálkozó BlackBerry PRIV sorsa, vagy az Android atyjaként tisztelt Andy Rubin Essential Phone-ja, amely hiába támadt letisztult "nyers" operációs rendszerrel és az akkoriban újdonságnak számító előlapi kameraszigettel, csúfos bukás lett a vége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.