Hirdetés

Brutális, de furcsa a Nubia Red Magic 3 gamer-telefon



|

A feltörekvő kínai Nubia nem először mutat be játékosoknak szánt mobilt, a Red Magic 3 viszont kifejezetten egyedire sikerült.

Hirdetés

Ha a Nubia márkanév esetleg nem mond semmit, nem kell csodálkozni, a kínai cég a ZTE-ből vált ki, és még nem büszkélkedhet túl hosszú saját történelemmel. Viszont azok már idén februárban felfigyelhettek rá, akik a telefonjukat komolyabban is játékra használják, a Red Magic Mars ugyanis egész jó visszajelzéseket kapott. Most pedig egy olyan mobilt jelentettek meg, ami valóban különlegesre sikerült, méghozzá a hűtés tekintetében.

Hirdetés

A Nubia Red Magic 3 hardveresen eleve nagyon erős, a Snapdragon 855 chipset mellé a legerősebb kiépítésben 12 GB RAM kerül, az akku pedig 5000 mAh kapacitású és 27 wattos gyorstöltésre is képes. A 6,65 hüvelykes, FHD+ felbontású AMOLED kijelző HDR tartalmak megjelenítésére is képes, ráadásul 90 Hz képfrissítést tud.

Beépített helikopter

A fentiek alapján tény, hogy a Red Magic 3-nak nem kottyanhat meg a legerősebb játék sem, de azt azért jól tudjuk, hogy egy viszonylag kicsi és zsúfolt mobil készülékházban veszélyes a túl izmos hardver. A Razer Phone 2 például hiába szintén erős, ha sokan kritizálják az extrém melegedés miatt, az ASUS pedig úgy próbálta mindezt megakadályozni a ROG Phone esetében, hogy egy külső, felcsattintható ventillátort kínál hozzá. Nos, a Magic 3 fogta, és a készülékházba épített egy ventillátort.

Az apró légterelő rendszerben egy 14 000 RPM fordulatszámra is képes ventillátor dolgozik, ami persze nem pörög folyamatosan, csak akkor kapcsol be, ha valamilyen energiaigényesebb alkalmazást futtatunk, ami esélyesen elkezdené felmelegíteni a mobil belsejét. Egyelőre nem találtunk olyan videót, amin meg lehetne hallgatni, mennyire zúg ilyenkor a telefon, mindenesetre a gyártó szerint a légterelő használatára tényleg csak a legkomolyabb appok futtatásakor van szükség, és akkor sem folyamatosan. Az Android 9 alapokon ráadásul egy olyan speciális launcher is fut, amelyből könnyen szabályozhatjuk mi magunk is a ventillátor működését.

Erősen felemás

Kamerák szintjén sem aprózta el a dolgot a Nubia, az előlapra ugyanis egy 16 megapixeles egység került, a hátlapon pedig egyenesen 48 megapixeleset találunk, ami ráadásul akár 8K felbontású videók rögzítésére is képes. Viszont bármennyire is erős ez egy mobilon, kissé fura, hogy optikai képstabilizátorral nem látták el a kamerát, szóval egyes esetekben hiába a brutális felbontás, ha a kép egésze "maszatos" lesz a kézremegéstől vagy rázkódástól.

A játékok jobb kezelése érdekében a telefon kávájának szélein két külön fizikai gomb is helyet kapott, amiket szintén a launcher beállításai között konfigurálhatunk a saját játékainkon belüli használatra.

Az első felhasználói véleményeket május 3-tól lehet keresgélni, ekkor kerül ugyanis boltokba a Red Magic 3, de csak Kínában, Európába csak május végén jut majd el. A kínai nyitóár a 6GB RAM-mal és 64GB tárhellyel szerelt modell esetében nagyjából 123 ezer forintnak felel meg, míg a 12GB/256GB csúcskonfiguráció ára 183 ezer forintra számolható át, de persze mire a közelünkbe érnek a Red Magic 3 variánsok, ennél valamelyest több lehet az árcédulákon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.