Hirdetés

Mesterséges intelligenciával küzd a koronavírus ellen az NVIDIA



|

A saját SaturnV szuperszámítógépéhez is hozzáférést ad a kutatók számára az óriás.

Hirdetés

Sokan ajánlották már fel a számítógépük erőforrásait és teljesítményét a koronavírus elleni küzdelem javára, és így tesz az NVIDIA is. A cég csatlakozott a COVID-19 High Performance Computing Consortium csoporthoz, amely a betegség ellen úgy veszi fel a harcot, hogy a kutatók számára 30 szuperszámítógép 400 petaflops teljesítményéhez biztosítja a hozzáférést. Az NVIDIA pedig ezenfelül igyekszik optimalizálni a mesterséges intelligenciát, továbbá hozzáférést ad a saját SaturnV szuperszámítógépéhez is. 

Hirdetés

Mindebből elsősorban azok a tudósok profitálnak majd, akiknek a munkájához elengedhetetlen az erőforrásigényes feladatok elvégzése, a modellezés, minden olyan tevékenység, ami egyébként sok időt venne igénybe. 

Az NVIDIA-nak egyébként 27 000 GPU-ja dolgozik abban a Summit szuperszámítógépben és sok másik gépben, amit a Folding&Home projekt keretében többek között a koronavírus elleni kutatásokhoz is használnak. Remélhetőleg mindennek hatására gyorsulhat a kezelések, vakcinák fejlesztése. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.