Hirdetés

Nyert a férfi, aki azért perelte az Apple-t, mert nincs töltő az iPhone dobozában



|

Elképzelhető, hogy ezzel precedenst teremt, és az Apple-nek komoly összegeket kell kifizetnie.

Hirdetés

2020-ban döntött úgy az Apple, hogy környezetvédelmi okokból nem csomagol töltőfejet az iPhone készülékek mellé. A döntést először a Samsung kinevette, aztán hogy, hogy nem, követte az Apple-t, és egyre több gyártó dönt úgy, hogy csak a töltőkábelt teszi a dobozba a készülék mellé.

Mellékesen rengeteg pénzt spórolhatnak ezzel a cégek, de nem mindenhol nézik a változást jó szemmel az illetékes hatóságok. Franciaországban például nem ment át, így ott maradt a dobozban a töltő és a fülhallgató is.

Hirdetés

Brazília szintén nem lelkesedik az ötletért. Az Apple-nek korábban 2 millió dolláros büntetést kellett fizetnie, most pedig egy állampolgár perelt sikerrel, aki 5000 brazil reállal, mintegy 370 ezer forinttal lett gazdagabb.

Az ország fogyasztóvédelmi szabályai nem engedélyezik, hogy egy fogyasztót bárki arra kötelezzen, két külön terméket vegyen meg, hogy az egyiket használni tudja, így azt sem, hogy egy telefont és egy töltőt külön áruljanak. A bírót nem győzte meg, az Apple érvelése, miszerint valószínűleg úgyis van már mindenkinek otthon egy vagy több töltőfeje.

Előfordulhat, hogy mostantól bárki, aki hajlandó feljelentést tenni, megkapja a kártérítést, de valószínűbb, hogy az Apple inkább elébe megy ennek, és töltővel fogja árulni az iPhone-okat Brazíliában. A Samsung egyébként így tesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.