Hirdetés

Nyílt forráskódú lett a weboldal, ahol ellenőrizhetjük, hogy kiszivárgott-e valamilyen adatunk



|

A Have I Been Pwned egy igencsak hasznos szolgáltatásnak tekinthető, és most már a közösség is segíthet a fejlesztésében.

Hirdetés

Az elmúlt években sajnos túl gyakran fordult elő, hogy változó súlyosságú adatszivárgások miatt kikerült az internetre rengeteg felhasználó személyes adata, az ilyen esetekben pedig minél előbb javasolt megváltoztatni az érintett fiókhoz vagy fiókokhoz tartozó jelszót. A Have I Been Pwned névre hallgató weboldal hatalmas segítséget nyújthat az efféle szerencsétlen helyzetekben, hiszen a segítségével leellenőrizhetjük, hogy érintettek vagyunk-e a szivárgás kapcsán vagy sem.

Hirdetés

A weboldal mögött álló Troy Hunt már tavaly belengette, hogy nyílt forráskódúvá teszi a HIBP-t, és ez végre meg is történt, ami azt jelenti, hogy már a közösség is besegíthet a fejlesztési munkálatokba. Ez azért is jó dolog, mert így gyakorlatilag szinte bárki számára adott a lehetőség, hogy bedobjon valamit a közösbe, de ennek a lépésnek hála akár mások is létrehozhatják saját, hasonló szolgáltatást nyújtó oldalukat.

Érkezett egyébként még egy jó hír, ugyanis a HIBP összeállt az FBI-jal, ami azt jelenti, hogy a későbbiekben a Szövetségi Nyomozó Iroda is hozzájárul majd a weboldal adatbázisának bővítéséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.