Hirdetés

Nyugdíjazzák a Windows két alapvető alkalmazását



|

Akiknek nehéz a búcsú, azok egy darabig még kitarthatnak a jól bevált appok mellett.

Hirdetés

Az idei több szempontból is a búcsú évének mondható a Microsoftnál, hiszen a redmondiak nemcsak a Windows 7 és a Windows 8/8.1 támogatását szüntették meg, de a megboldogult Internet Explorer létezésének utolsó emlékeit is épp most tüntetik el, miközben már a Windows 10 felhasználókat is erős célzásokkal noszogatják a továbblépésre.

Most pedig két alapvető alkalmazás is nyugdíjazásra kerül, hogy egy új megoldás vegye át a helyüket.

Hirdetés

Konkrétan a Mail és a Calendar appokról van szó, amelyek kapcsán a Microsoft nemrég közölte, hogy 2024-től már minden Windows 11-el szállított PC-n az új, web-alapú Outlook alkalmazásra cserélik őket. A natív programok még 2024 végéig letölthetők lesznek a Microsoft Store-ból, de idővel onnan is törlésre kerülnek.

A redmondiak szerint a friss Outlook appnak (lásd a fenti képen) olyan előnyei vannak, mint a különböző szolgáltatóknál vezetett e-mail fiókokhoz való egyszerűbb hozzáférés, az események könnyebb időzítése, az adathalászat elleni beépített védelem, az integrált Microsoft 365 szolgáltatások és a személyre szabható naptár-élmény.

Aki szeretné, az már a közeljövőben átválthat az új alkalmazásra, egy későbbi frissítés ugyanis egy kapcsolót hoz a Mail és a Calendar appok jobb felső sarkába, amellyel ez egy kattintással megtehető. Ha pedig mégsem jön be a változás, bármikor visszaállhatunk a natív megoldásokra. Fontos azonban, hogy a Microsoft türelme is véges: 2025-től a Mailt és a Calendart is törlik a Microsoft Store-ból, valamint 2 éven belül leáll a programok biztonsági frissítése is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.