Hirdetés

Az Óbudai Egyetemen készülő lélegeztetőgépet egyszerre 50-en is használhatnák



|

Már működnek a lélegeztetéshez szükséges szabályzómechanizmusok, remekül halad a forradalmi projekt.

Hirdetés

Az Óbudai Egyetem kutatói, valamint velük együttműködésben több másik hazai egyetem kutatócsoportjai, magyar orvosok és ipari szereplők együttesen dolgoznak azon, hogy létrejöhessen a különleges lélegeztető berendezés, ami egyszerre akár 50 embernek is segítséget tud nyújtani. 

Hirdetés

MassVentil Project néven zajlik az együttműködés, a kész terveket pedig teljesen ingyenesen akarják majd közzétenni. A Neumann János Informatikai Kar dékánja, az EKIK BioTech Kutatóközpont vezetője, Kozlovszky Miklós már március elején előrukkolt. A tervezett gép nem csak azért különleges, mert egyszerre több, akár 50 páciens is használhatja, hanem azért is, mert kiemelten óvja az orvosi személyzet és az ápolók egészségét is, ugyanis elvezeti a kilélegzett levegőt a betegek közvetlen környezetéből. 

A projekt remekül halad, ide kattintva tudtok róla részletesebben is olvasni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.