Hirdetés

Óceántisztító robotot tervezett a Razer



|

Az óceánok világnapja alkalmából tovább folytatja természetvédelmi projektjét a vállalat.

Hirdetés

A játékosoknak szánt perifériákkal és kiegészítők gyártásával foglalkozó Razer nemcsak új termékek tervezésével foglalkozik, hanem az utóbbi időben egyre több figyelmet szentel a környezetvédelemre. A tavalyi évet rekordbevétellel záró vállalat tavasszal egy 10 éves menetrendet vázolt fel a természetvédelemre vonatkozóan, amely kezdeményezés újabb mérföldkőhöz érkezett.

A 2021-es World Oceans Day, vagyis az óceánok világnapja alkalmából a Razer bejelentette a ClearBot startup vállalattal való együttműködését, amely projekt során a cégek különleges robotot gyártanak.

Hirdetés

A szerkezet lényege, hogy mesterséges intelligencia segítségével felismerje az óceánba kerülő műanyag hulladékot, majd azt hatékonyan el is távolítsa a vízből. A robot napenergiával működik és saját navigációs rendszerrel is rendelkezik.

A Razer a közeljövőben több hasonló természetvédelmi startup projektet szándékozik támogatni. Az Razer mérnökök segítségével újratervezett Clearbot robot prototípust először Ázsiában fogják kipróbálni, de egyelőre még nincsen hivatalos megjelenési dátuma.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.