Hirdetés

Odáig leszel a Gmail születésnapi ajándékáért



|

Sokáig tartott egy egyszerű funkciót beépíteni a Google népszerű levelezőjébe, de végre a levelek időzítésére is képes a 15 éves Gmail.

Hirdetés

A Google mára olyan óriássá nőtte ki magát, amely a világ legnépszerűbb és legtöbbet használt operációs rendszerét fejleszti, illetve jelen van a mobilpiac mellett a laptopok, a táblagépek, az okoshangszórók és okoskijelzők piacán, vannak médiastreamerei, okostermosztátjai, biztonsági kamerái és routerei is. 15 éve azonban még inkább csak a világ legnépszerűbb keresőmotorjának számított. 

Hirdetés

2004. április 1-jén a cég bemutatta az új és ingyenes e-mailes szolgáltatását, amely a riválisokhoz mérten elképesztően nagy tárhelyet adott akkoriban. Mindenki április 1-i tréfának gondolta a dolgot, de a Gmail az évek során a Google egyik legnépszerűbb terméke lett. 

Tegnap múlt a levelezőszolgáltatás 15 éves, a Google pedig hozott pár szülinapi ajándékot, aminek a felhasználók örülhetnek. Ezek egyike, hogy végre időzíteni is tudjuk a levelek jövőbeli elküldését. Vagyis megírhatjuk már ma az adott e-mailt, de a kézbesítésre csak -például - az ismerős szülinapján kerítünk sort. 

Segíthet a funkció akkor is, ha más időzónában élő embernek írnánk, és fontosnak tartjuk a kézbesítés időpontját. Persze a levelek és emlékeztetők megírásához alapból is jó dolog ez, az időzítésnek hála sok szempontból megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. Az új opció előre felvett elemeket is kínál, például időzíthetünk levelet holnap reggelre, holnap délutánra, de megadhatunk saját dátumot és időpontot is. 

Szintén újdonságot jelentenek az interaktív e-mailek - ezekről korábban már beszámoltunk. A Smart Compose funkció pedig immáron új nyelveket és eszközöket, valamint új személyre szabási funkciókat is kínál, és időt spórol a szavak, mondatok javaslatával gépelés közben. 

Az öröm azonban nem felhőtlen: az Inbox mostanra végleg leállt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.